annonce

Pizza med Gorgonzola, pære og pancetta

Denne pizza med Gorgonzola, pære og pancetta er en af mine nye favoritter!

Den har en sprød bund, sød pære, salt pancetta og cremet, smagfuld Gorgonzola. En smagskombination, der virkelig er en sand vinder.

 

pizza med gorgonzola

Pizza med Gorgonzola, pære og pancetta

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 1 t / tilberedning 15 min / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

PIZZADEJ

  • 3 dl lunken vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 5 g salt
  • 150 g durummel (kan erstattes af almindeligt hvedemel)
  • 300 g tipo 00 hvedemel (kan erstattes af almindeligt hvedemel)

FYLD

  • 250 g mozzarella
  • 4 pærer
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g pancetta i skiver
  • Salt og friskkværnet peber
  • 200 g Gorgonzola
  • 1 håndfuld frisk rosmarin

Fremgangsmåde

PIZZABUND

Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt og sukker, og rør durummel i. Tilsæt dernæst Tipo 00 hvedemel en smule ad gangen, og ælt til dejen spændstig. Pas endelig på med at tilsætte for meget mel, for så kan dejen blive tør.

Ælt dejen grundigt på bordet, og kom den dernæst tilbage i skålen. Lad den hæve tildækket i ca. 1 time.

Tænd ovnen på 250° almindelig ovn. Sæt også bagesten/stål eller en bageplade i ovnen, og lad dem blive varme.

Rul dejen ud til to store eller fire små pizzabunde på et meldrysset bord. Flyt pizzaerne over på bagepapir, og så de er klar til fyld.

FYLD

Riv mozzarella over pizzabundene i små stykker. Skær pærer i tynde både, og anret dem over pizzaerne. Dryp med olivenolie. Top med pancetta og stykker af gorgonzola. Kværn salt og peber over, og drys med lidt rosmarin.

Flyt pizzaerne over på bagesten/stål eller bageplade. Bag én pizza ad gangen i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og bundene sprøde og gyldne. Pynt med frisk rosmarin, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Efterårspizza med pære og Gorgonzola

Denne pizza med Gorgonzola, pære og pancetta er den perfekte efterårspizza. De smukke, sødmefulde pærer passer perfekt sammen med den salte italienske skinke og ost. Det er en smagskombination ud over det sædvanelige, og pizzaen er også ualmindelig smuk at servere.

TIP: Prøv også tomatsuppe med Gorgonzola

 

gorgonzola pancetta

Gorgonzola på pizza

Gorgonzola på pizza er virkelig et hit, jeg vil anbefale jer at prøve, hvis I stadig har det til gode. Osten smelter, og smagen ”smelter” nærmest ind i pizzaen, der får en vidunderlig umamismag.

Selv hvis du ikke er den store fan af den karakteristiske smag af ost med skimmelkultur, synes jeg, du skal give opskriften en skud. Den er nemlig et godt eksempel på, hvordan osten kan fremhæve og balancere smagen fra andre råvarer.

 

TIP: Prøv også min opskrift på pizza med æble eller pizza med figner, serrano og karameliserede rødløg eller spinat, ricotta og artiskok

 

gorgonzola på pizza

Gorgonzola

Gorgonzola er en råmælksost, hvis kendetegn er de grønne årer, som skyldes en skimmelkultur. Oste produktionen sker efter en helt særlig tradition og fremgangsmåde, og resultatet er en cremet ost med en skarp, letgenkendelig smag.

Gorgonzola passer perfekt som en ingrediens på den italienske hof ret pizza. Det er nemlig netop en italiensk ost med en rig historie, og osten produceres stadig i dag af frisk, italiensk mælk fra området omkring Piedmont og Lombardy. Osten passer dog perfekt til mange andre retter – også udenfor det italienske køkken. Jeg kan anbefale dig at tilsætte osten til supper og gryderetter og ekstra umami, og så kan den tilmed indgå i desserter som is og kage.

 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar