Opskrift på polenta med grøntsager og æg
Denne opskrift på polenta med grøntsager og æg er et fremragende eksempel på, at mad ikke behøver være hverken dyrt eller kompliceret for at smage godt.
Nogle gange er det simple bare det bedste. En caprese salat med solmodne tomater og mozzarella. Ristet rugbrød med avocado. Pasta med citron, friskkværnet peber og parmesan. Særligt her om sommeren (det tør vi godt kalde det efter vejret de sidste mange dage, ikke?) elsker jeg retter som disse. Retter, der kan bikses sammen på nul-komma-fem, og hvor råvarerne får lov til at stråle uden alt for meget postyr.
Lige præcis sådan en opskrift er denne. Her er tale om en bund af cremet polenta toppet med bagte grøntsager og et pocheret æg. Så simpelt og så godt. Retten smager af sol og sommer, og så er det en forrygende opskrift både til hverdag, når man trænger til at få tømt grøntsagsskuffen, men den er samtidig også festlig og dejlig nem at servere for gæster, for opskriften kan snildt ganges op.
Og hey! Hvis du vil give retten ekstra sommer-fornemmelser, kan du vælge at stege grøntsagerne på grillen i stedet for i ovnen. Det er jeg sikker på kun vil gøre smagsoplevelsen endnu mere fantastisk.
TIP: Prøv også at lave rester af polenta til sprøde polentafritter eller polentapande med chorizo og læg
Polenta majsgrød
Basen for opskriften er en cremet grød af polenta. Det er en italiensk majsgrød, der koges på majsgryn, til en cremet konsistens. Ofte bruges polenta lidt som man i Danmark ville servere kartoffelmos. Det smager dejligt til gryderetter, en klassisk bolognese men også til mere lette serveringer som denne opskrift med grønt og æg.
I denne opskrift smages polentaen til med parmesan. Det gør den uimodståelig lækker, så den både smager og mætter godt. Det er virkelig en perfekt base for det mere lette tilbehør i form af grøntsager og æg.
TIP: Prøv også min opskrift på en one-pot-pie med polenta, chorizo og oksekød