Opskrift på polenta pande
Denne polentapande er et rigtig hverdagshit hjemme hos os. Det er sådan en opskrift, jeg serverer på dage, hvor overskuddet et lavt men lysten til et mættende, nærende og lækkert måltid er stor.
For mig er opskriften polenta pande perfekt til sensommeren. Begyndende af efteråret, der for mig både er en tid med nostalgi og nye begyndelser. Børn starter i skole, unge starter på uddannelse. Vi vender alle tilbage til hverdagen efter sommerens feriedage, mange fester og lange, lyse aftener. Og det kan godt føles en smule trist, at vende retur til hverdagsrutinen, når der samtidig følger kolde, korte gråvejrsdage og lange todo-lister.
På denne årstid får jeg altid ekstra meget lyst til sjælevarmende mad. Vaskeægte comfort food, der mætter og luner. Og her er opskriften på polentapande ganske perfekt. Servér retten, når du kommer hverdagstræt hjem fra arbejde, og det småregner, og hvor glæden ved et dejligt måltid med sommerens sidste tomater vil synes ekstra stor ♥
TIP: Prøv også min opskrift på sprøde polentafritter
Polentapande toppings
Min polentapande består først og fremmest af en bund af cremet polenta majsgrød. Den toppes dernæst med æg, sprød chorizo, bagte tomater og knasende sprøde kikærter.
De sprøde kikærter og bagte tomater tilberedes nemt i ovnen, imens resten af opskriften kan samles i en pande. Her bliver tomaterne rynkede og saftige, men kikærterne bliver dejlig knasende. En perfekt topping til den cremede grød.
Chorizo er en krydret spansk pølse. Når den steges på en pande, bliver den sprød. Og det fungerer altså lidt som et krydret bacondrys, når den sprøde pølse hakkes groft og drysses over retten.
Kombinationen af de forskellige toppings er virkelig vidunderlig. Men har du travlt, eller er der noget, du ikke lige har på lager, kan kan du sagtens skære lidt af toppingsene fra. Udlad eksempelvis tomaterne, hvis de ikke er sæson. Eller undlad chorizopølsen, hvis du ønsker at gøre opskriften vegetarisk.
TIP: Udforsk mit opskriftsindeks med vegetariske opskrifter.
Flere opskrifter med polenta
Jeg er vild med at bruge polenta majsgryn i mine opskrifter. Prøv nogle af mine favoritter her:
- Polentapizza med bresaola
- Alt-i-ét kyllingefad med polenta og tomater
- One-pot-pie med oksekød, chorizo og polenta-låg
- Polenta med ristede grøntsager & pocherede æg
- Laks med ristet polenta og jordbærsalsa