
Ingredienser
POLENTAPIZZABUND
- 300 g polenta (majsgryn)
- 1 l vand
- 25 g parmesan
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie
TOPPINGS
- 500 g blandede svampe
- 2 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 portion pesto (købt eller hjemmelavet*)
- 2 kugler mozzarella (i alt ca. 250 g)
- Lidt ærteskud eller andre krydderurter til pynt
Fremgangsmåde
POLENTAPIZZABUND
Tænd ovnen på 200°.
Bring vandet i kog. Drys polentagrynene i gryden under konstant piskning, så det ikke klumper. Lad grynene koge ved svag varme under låg i 15 minutter. Pas på – det kan godt boble meget!
Smag grøden til med parmesan, salt og peber.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og pensl papiret med olie.
Smør polentagrøden ud i et jævnt lag som 2 pizzabunde. Bag polentabundene i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er flot gyldne.
Tag bunden ud, og vend den forsigtigt om. Nu er polentabunden klar til toppings.
TOPPINGS
Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Rist dem i olivenolie på en pande, til de begynder at tage farve. Kværn salt og peber over.
Smør pesto ud på pizzabundene, og fordel svampe og stykker af mozzarella over. Sæt pizzaen i ovnen i yderligere 5-10 minutter, til osten er smeltet.
Pynt med ærteskud eller andre krydderurter, og servér.
Polentapizza med pesto
Min polentapizza med pesto og svampe er utrolig nem at lave, og så kan den varieres i det uendelige.
Du kan toppe din polentapizza med lige det, du er i humør til. Alt fra en simpel margarita eller en klassisk kartoffelpizza til mere eksperimenterede varianter med skaldyr eller plantebaserede alternativer. Min polentapizza med svampe og bresaola er også et sikkert hit!
En af mine favoritpizzaer er med grøn pesto, mozzarella og ristede svampe. Jeg vil klart anbefale dig at lave din egen grønne pesto (fx efter min opskrift), da det altså bare smager bedst. Men en købt variant kan bestemt også sagtens gå an. I foråret kan du også lave en skøn ramsløgspesto med ramsløg, du kan plukke i de danske skove.
TIP: Prøv også min lækre opskrift på minipizza på auberginebund eller nemme tortillapizzas eller den klassiske italienske pizzabund.