Opskrift på aubergine pizza
Aubergine pizza smager naturligvis ikke ligesom en sprød italiensk hvedepizzabund. Men pizzasmagen er stadig ikke til at tage fejl af, når man kombinerer tomat, skinke og ost.
For at lave aubergine pizza skal du bruge en gerne lidt “tyk” aubergine, så skiverne ikke bliver alt for små. Skær auberginen i skiver, og bag dem kort i ovnen, så de begynder at blive møre. Derefter kan du toppe med diverse pizzatoppings, inden de skal have yderligere 10 minutter i ovnen.
TIP: Prøv også min opskrift på lækker pizza med græskarbund eller den populære kikærtepizza eller nemme tortillapizzas.
Du kan naturligvis toppe dine pizzaer med præcis det, du synes om og har på lager, men her er jeg gået den helt klassiske vej med tomatsauce, mozzarella og lufttørret skinke. Prøv også en variation med tynde kartoffelskiver og pesto.
TIP: Prøv også min opskrift på sprøde auberginefritter.
Minipizza af aubergine fra kogebogen Skønne salater
Opskriften på minipizza af aubergine er at finde i min første kogebog “Skønne salater & vidunderligt tilbehør” – og den hitter altså stadig!
Vi bruger ofte opskriften som en skøn og grøn hverdagsopskrift, når vi trænger til at få lidt mere grønt og lidt mindre hvedemel indenbords. Ligesom den populære blomkålspizza eller min pizza med græskarbund, smager de ristede aubergineskiver nemlig helt vidunderligt i pizza-forklædning. Perfekt grøn og sund comfortfood.
Pizzaerne er gode som en let aftensmad eller en lille snack, men jeg holder også af at servere dem som en del af en større buffet.
TIP: Prøv også mine opskrifter på polentapizza. Eksempelvis denne opskrift med pesto og svampe eller polenta pizza med pepperoni.