REKLAME

Frisk salsa – Pico de gallo

Denne salsa laves af friske tomater, ligesom en autentisk mexicansk pico de gallo. Den smager både helt vidunderligt i tacos eller til nachos.

Jeg har givet opskriften et twist ved at tilføje majs, sorte bønner og små stykke avocado. Det gør salsaen en sand mexicansk fiesta, både i udseende og smag.

Frisk salsa – Pico de gallo

 

Bedøm denne ret

Tilbehør til 4 personer personer
tilberedning 15 min / i alt 15 min

Ingredienser

Pico de gallo

 • 250 g modne tomater
 • 1 avocado
 • 1 dåse majs eller majs fra 1 kogt majskolbe
 • 1 dåse sorte bønner
 • 0,5 rødløg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 god håndfuld frisk koriander
 • evt. 1 jalapeño eller 1 grøn chili
 • 1 limefrugt
 • salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Pico de gallo

Skær tomater og avocado i helt små tern, og kom det i en skål. Dræn sorte bønner og majs, og kom det i skålen.
Pil og hak rødløget fint, og pil og pres hvidløg. Hak koriander fint. Fjern kernerne fra chilien, og hak den meget fint. Tilsæt det hele til skålen.
Pres limesaft over, og krydr med salt og peber. Rør rundt, smag til, og lad gerne din salsa trække i mindst 30 minutter før servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Salsa af friske tomater

Pico de gallo er en frisk salsa, der ofte serveres til nachos sammen med guacamole (naturligvis!). Det er ufatteligt nemt at lave selv, og bare du har en god, skarp kniv, er det også super tjept at fremtrylle.

Salsa kan både laves af friske og kogte tomater, men hvis du spørger mig, er de fleste salsaer, man kan købe i danske supermarkeder, egentlig mere tacosauce end salsa. Jeg elsker nemlig den friske og smagfulde variant, hvor man rigtig kan smage de solmodne tomater, limesaft, løg, koriander og chili.

Salsa med tomater, majs, avocado og sorte bønner

Jeg har givet min pico de gallo et twist ved at tilføje majs, sorte bønner og små stykke avocado. Det gør den til rent festfyrværkeri – både i udseende og smag – og den smager både helt vidunderligt i tacos, til quesadillas eller nachos. Prøv også salsaen i en frisk og fyldig mexi bowl.

For at gøre salsaen mest delikat, skal du forsøge at skære både tomater og avocadoer i bittesmå fine tern. Tænk på, at salsaen gerne skal kunne skoves op med en nachos, hvor du får lidt af hvert element i hver bid.

 

Kokkeknive af høj kvalitet

For at gøre snittearbejdet nemmere, er det drøn vigtigt, at du bruger en kokkekniv af høj kvalitet. Måske du har prøvet at skulle stå og ‘save’ frem og tilbage i en tomat, for at skære den igennem? Sådan skal det ikke være, for så bliver det godt nok en sløv fornøjelse at stå i køkkenet (bogstavelig talt).

En god kokkekniv skal først og fremmest være skarp, og kunne skære en tomat over så let som ingenting, men den skal også være holdbar og nem at arbejde med. Under opskriften kan du læse mere om, hvordan du tester kvaliteten af dine knive samt de nye Titanium køkkenknive fra Fiskars.

 

 

 

Vigtigheden af gode køkkenknive

I ved, at jeg elsker mine køkkenmaskiner (min maskinpark, som Simon kalder det). Men hvis jeg skulle vælge ét redskab i mit køkken, skulle det uden tvivl være en god kniv.

 

TIP: Prøv også salsaen i disse vegetartortillas med bagte grøntsager

 

Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at man har i hvert fald én god, skarp kniv i sit køkken. Det gør ikke bare madlavningen betydelig hurtigere men også maden mere delikat, fordi man kan håndtere råvarerne med større præcision. Og så gør en god kniv også, at der ikke er så stor risiko for, at man kommer til at skære sig.

Fiskars nye knivserie Titanium

Fiskars har netop lanceret en knivserie, der består af fire knive – kokkeknive i to størrelser, en santokukniv og en urtekniv. Og jeg kan (hånden på hjertet) sige, at det er de bedste knive, jeg har haft i mit køkken. Her er hvorfor:

 • Knivene er helt fantastisk skarpe. Som i virkelig skarpe.
 • Knivene er utrolig lette, men der er en god vægtbalance mellem blad og håndtag.
 • Knivene forbliver skarpe betydeligt længere end mine andre køkkenknive.
 • Knivenes ergonomiske håndtag med er behagelige at holde om og giver god kontrol.

Som I nok kan tænke jer til på grund af navnet, består køkkenknivene af titanium. Et ufatteligt stærkt og samtidig let metal, der bliver brugt i alt fra rumfartøjer til medicinsk udstyr. Førhen har man ikke har brugt titanium til køkkenknive, fordi det ikke kunne opretholde skrapheden særlig længe, men Fiskars har nu udviklet en særlig teknologi, der gør det muligt.

Knivene er lavet til at holde, og der er 25 års garanti på dem. Ret vildt!

Så hermed en varm anbefaling fra mig og en lille opfordring: Skriv en Titanium kniv på ønskesedlen, hvis du gerne vil oppe dit køkken

Læs mere her.

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Ser virkelig lækkert ud – det må prøves!
  Og kan desuden kun tilslutte mig anbefalingen. Vi har henover en periode ønsket os og investeret i nogle fantastiske knive fra Fiskars i den serie, der hedder Royal, og de er simpelthen alle pengene værd! ? Livet er for kort til sløve køkkenknive ?

 2. Kære Emma
  Dejlig opskrift – glæder mig til at prøve den i aften. Du mangler at skrive bønner ind i ingredienslisten 🙂 Tak for en god blog!

Skriv en kommentar