Shepherds pie med lam
Shepherds pie er en britisk klassiker. Det er en rustik tærte uden traditionel bund.
Tærtens fyld består af en kødsauce – oftest af lam, og sommetider okse- eller svinekød. Kødsaucen gemmes under under et låg af cremet kartoffelmos, der bliver sprød og lækker i toppen, når tærten bages i ovnen.
I denne opskrift bruger jeg en blanding af kalv og lam, hvilket giver den autentiske smag af lammekød. Du kan dog sagtens bruge lammekød alene, og ellers vil jeg anbefale oksekød, hvis du ikke er så vild med smagen af lam. Hvis du laver tærten kun med oksekød, smager det også herligt – så har du bare lavet en såkaldt “cottage pie” ?
Shepherds pie med græskar låg
Det orange græskarlåg ser både charmerende ud, og så giver ekstra plusser på grøntsagskontoen.
Græskarlåget passer perfekt til den krydrede lammekødsauce med den sødmefulde smag. Har du dog mest lyst til klassikeren i stedet for min fortolkning, kan du sagtens erstatte græskarmængden med flere kartofler. Du kan også prøve denne gode rodfrugtmos, der kan varieres i det uendelige.
TIP: Prøv også min opskrift på fyldt græskar med kebab og tabbouleh eller græskarfritter
Flere opskrifter med lam
- Mellemøstlig moussaka med lam og auberginer
- Lammekødboller og æg i tomatsauce
- Lammekebabspyd med tahindressing
- Lammekoteletter med butterbean-dip og gulerodssalat
- Lammekølle med dukkah og knuste kartofler