Opskrift på småkager med spiselige blomster
De fine småkager med spiselige blomster er den perfekte imponernede lille servering til eftermiddagskaffen. De minder mig om sådan noget, man ville nyde til et “tea party” i ens “summer garden”. På et hvidt bordebænke sæt i metal, fyldt med krummelurer, placeret i en skyggeplet i haven.
Sådan et scenarie kan jeg ikke helt prale af at kunne opstille i vores Århus lejlighed. Men småkagerne smager altså også vidunderligt nydt i eftermiddagssolen på altanen, skulle jeg hilse og sige.
TIP: Prøv også at bruge kagedejen fra mine vaniljekranse eller brug spiselige blomster som pynt på smukke muffins.
Hvordan laver man småkager med blomster?
Det er ret nemt at lave småkager med blomster, så du skal ikke lade dig afskrække af det imponerende udseende. Og så er det tilmed et virkelig hyggeligt projekt, lidt som at lave julekonfekt. Måske man burde lave en ny familietradition og invitere på jordbærtærte og blomster-småkage-dekoration i sommerferien?
For at lave de fine småkager med blomster, skal du først og fremmest bruge en kagedej. Her anbefaler jeg en dej til specier, der er en dejlig sprød vaniljesmåkage, der ikke hæver for meget op under bagning. Det sikrer, at det blomsterdesign, du laver på småkagerne, forbliver nogenlunde intakt.
Man kan ikke undgå, at blomsterne ændrer en smule udseende ved bagning, når de udsættes for varmere temperaturer. De vil blive mere matte i farven, når bladene tørrer ud. For at bevare formen bedst muligt, sætter jeg blomsterbladene dog fast med en smule vand. Det hjælper også til, at blomsterne ikke bliver brændte, før småkagerne er færdige.
TIP: Prøv også min opskrift på blondies med rabarber, denne smukke rabarbertærte, italienske biscotti eller fransk clafoutis med kirsebær
Forslag til spiselige blomster
Spiselige blomster er en nem måde at tilføje et hint af “sommerlig gourmet” til ethvert måltid. Over salaten, kagen eller endda havregrøden.
Til min opskrift på småkager med spiselige blomster bruger jeg en blanding af forskellige blomster såsom stedmoderblomst, biblomme og nellike. Alle blomsterblade fandt jeg på Nemlig.com, der har et fint udvalgt af spiselige blomster i små plastbakker.
Når jeg en dag får min egen have, glæder jeg mig til at så spiselige blomster, som kan bruges på fine småkager og som pynt i sommermaden.
Måske du allerede er heldig, at du har adgang til en have eller vild natur, hvor der vokser spiselige blomster? I så fald får du her 10 forskellige bud på spiselige blomster, du kan finde i den danske natur eller så i haven:
- Stedmoderblomst
- Hybenroser
- Lavendel
- Forglemmmigej
- Salvieblomst
- Kornblomst
- Nellike
- Hyldeblomst
- Tallerkensmækker
- Tusindfryd