Opskrift på biscotti
Min opskrift på biscotti er inspireret af en småkage, man kan købe i Il Mercantino, et lille italiensk supermarked i Århus. De sælger den lækreste variant med en generøs mængde mandler og et tykt lag mørk chokolade. Og mit mål var derfor at ramme samme smag og sprødhed som dem. Heldigvis lykkedes det – efter mere end en håndfuld forsøg – og jeg har glædet mig til at dele opskriften med jer også.
TIP: Prøv også min opskrift på småkager med spiselige blomster eller sunde cookies eller makroner med marcipan
Biscotti er den perfekte lille småkage eller søde kiks som sidekick til kaffen som lidt eftermiddagsforkælelse eller som et lille sødt punktum efter en god middag. Det er en knasende sprød lille hapser, som man kan dyppe i kaffen, teen eller i den italienske drink “Vin Santo”.
De lækre biscotti er desuden en fremragende værtindegave, pakket i en glas eller pose med et bånd omkring. Småkagerne kan holde sig i ugevis, så du kan sagtens bage en stor portion, så du både har til besøg og gæstebud. Jeg vil dog anbefale, at du venter med at dyppe dem i chokolade til dagen, så den forbliver pæn og blank.
TIP: Hvis du har rester af smeltet mørk chokolade, kan du bruge det til rocky road.
Variationer
Det er nemt at variere min opskrift biscotti, så den passer til dine smagsløg og indholdet af dine køkkenskabe. Her er nogle idéer, du kan lade dig inspirere af:
- Brug gerne andre nødder eller kerner end mandler. Prøv fx valnødder, hasselnødder eller pinjekerner eller pistacienødder.
- Prøv at tilsætte 2 spsk. kakaopulver til dejen, så du får flotte chokolade-biscotti.
- Dyp biscotti i lys eller mælkechokolade.
- Drys lidt frysetørrede bær, tørrede blomster eller anden pynt på chokoladen, inden den når at stivne.
TIP: Prøv også min opskrift på vaniljekranse eller julesmåkager eller Sarah Bernhardt kager