Opskrift på gulerodsmuffins med ostecreme
Disse gulerodsmuffins med ostecreme er i sandhed verdens bedste. I hvert fald de aller bedste, jeg nogensinde har smagt. De er svampede og samtidig luftige i konsistensen. Med masser af revet gulerod og med en let krydret smag af kanel. På toppen kommer jeg en lækker ostecreme af flødeost og mascarpone med et hit af citron. Det giver et virkelig dejligt friskt modspil til gulerodsmuffinsene.
PRØV OGSÅ: Dejen til mine gulerodsmuffins er den samme, som jeg bruger til min skønne påskekage. Her bruger laver jeg dejen til at lave lagkagebunde af gulerodskage, der pyntes med den lækre ostecreme og påskeæg.
Nemme gulerodsmuffins
Opskriften på gulerodsmuffins med ostecreme er perfekt, hvis du skal lave kage til en udflugt eller mange mennesker. En rigtig “klassens time kage”. Gulerodsmuffins er jo et hit hos de fleste, og så er opskriften nem at gå til. Muffinsene kan nemlig laves dagen inden og holder sig lækre og saftige, selvom de ikke er nybagte.
Dejen til gulerodsmuffins røres sammen i én skål. Først piskes sukker, smør og æg sammen. Dernæst tilsættes mel, bagepulver og kanel, og til sidst masser af revet gulerod.
PRØV OGSÅ: Hvis du er på udkig efter en sundere opskrift, vil jeg anbefale dig at prøve denne opskrift på sunde gulerodsmuffins, der laves af havregryn og sødes med dadler.
Ostecreme af flødeost, mascarpone og citron
Ostecremen er en dejlig flødeostcreme, som jeg tilsætter mascarpone og smager til med citronsaft og -skal og søder med flormelis.
Mascarpone er en italiensk flødeost, som man kan finde i de fleste supermarkeder. Den er er knap så syrlig som flødeost og har en mere cremet konsistens, hvilket giver en virkelig lækker og mere luftig creme.
Hvis du ikke kan få fingrene i mascarpone, kan du erstatte det med ekstra flødeost og fløde. Dvs. at din ostecreme laves af:
- 150 g mascarpone
- 150 g flødeost
- 1 dl fløde
- skal og saft af 0,5 usprøjtet citron
- 50 g flormelis
Kom alle ingredienserne i en skål, og pisk, til du får en cremet og luftig konsistens.
TIP: Prøv også min opskrift på græskarkage med hvid chokolade flødeostcreme eller sunde påskeæg med kokos
Gulerodscupcakes med flødeost frosting
Jeg pynter mine muffins som fine gulerodscupcakes. Ostecremen bruges som en frosting, der fordeles på hver muffin ved hjælp af en sprøjtepose og stjernetyl. Det ser virkelig fint ud – særligt når man pynter med lidt spiselige blomster eller andet pynt. Du kan eksempelvis give dem et drys spiseligt glitter eller pynte med en ristet valnød.
Højden på den fine flødeost frosting gør dog, at gulerodscupcakes kan være lidt svær at transportere. Derfor vil jeg anbefale dig blot at smøre ostecremen på toppen med en kniv, hvis du skal have dem med på farten.
TIP: Prøv min opskrift på brownie muffins med hindbærskum eller lav småkager med spiselige blomster.
Tips til de bedste gulerodsmuffins
Nedenfor finder du tips til at opnå det bedste resultat samt variationsmuligheder.
- Gulerødderne kan du enten rive helt fint eller groft, alt efter hvad du foretrækker.
- Brug en foodprocesser til at rive gulerødderne for at gøre arbejdet ekstra nemt.
- Prøv at tilsætte andre krydderier end blot kanel. Jeg synes eksempelvis at kardemomme eller muskatnød smager vidunderligt.
- Vent gerne med at fordele ostcremen på dine gulerodsmuffins til umiddelbart inden, de skal serveres.
- Tilsæt hakkede valnødder eller andre nødder til gulerodsmuffinsene. Rist gerne nødderne på en tør pande først, så de får en god smag.
- Sæt dine papir muffinsforme ned i en fast muffinsform af metal. På den måde sikrer du, at muffinsene holder deres form.
Spørgsmål og svar
Kan man undlade ostecremen?
Du kan sagtens servere gulerodsmuffins uden ostecremen. De er lækre og saftige nok i sig selv.
Hvad hvis jeg ikke kan få fat i mascarpone?
Hvis du ikke kan få fingrene i mascarpone, kan du erstatte det med 150 g ekstra flødeost og 1 dl fløde.
Kan gulerodsmuffins fryses?
Gulerodsmuffins med ostecreme kan sagtens fryses. Jeg vil dog anbefale dig at fryse gulerodsmuffins uden ostecreme. Lad muffinsene op på køkkenbordet, og top dem med ostecremen, når de er tøet op.