Sprød kylling med panko og ost
Sprød og crispy kylling er en lækker servering, som både børn og voksne vil elske. Det er nemt at tilberede, og så passer det også til det meste tilbehør.
Jeg har både serveret kyllingen til pastaretter, salater eller som en tapas-servering sammen med flere små italienske retter.
Paneringen består af panko, som er en form for grov raps eller brødkrummer. Du kan også bruge almindelig raps, men panko giver en ekstra sprød og lækker kylling. Heldigvis er det efterhånden også til at få fingrene i i de fleste supermarkeder.
TIP: Servér kyllingen med sød kartoffel fritter og en salat som eksempelvis denne salat med ribs eller en ratatouille salat
Panko panering med ost
Paneringen med panko og Grana Padano kan bruge til andet kød eller endda til grøntsager. Følg samme fremgangsmåde, og vend eksempelvis rejer eller skiver af aubergine i først mel, dernæst æg og til sidst i panko/osteblandingen. Det giver en sprød og sandhed uimodståelig panering.
Grana Padano
For at tilsætte ekstra velsmag til opskriften, bruger jeg Grana Padano i både panering og anretning. Det er en hård, lagret italiensk ost, som har karakteristisk smag med masser af umami. Osten lagres i mindst 9 måneder, hvilket intensiverer smagen og giver den smuldrene konsistens, den er særligt kendt for.
Navnet “Grana Padano” beskriver både konsistensen og oprindelsen. “Grana”, der betyder “smuldrende”, og “Padano” at osten produceres af mælk fra området Pianura Padana i det nordlige Italien.
TIP: Prøv også hvid bønnedip med ristet hvidløg og Grana Padano