Annonce

Sprød crispy kylling med grana padano

Denne opskrift på sprød crisy chicken er virkelig uimodståelig. Det er som en gourmet udgave af nuggets eller kyllinge snichel . Med saftigt kyllingekød og en gylden, sprød panering.

Jeg panerer kyllingen i panko og revet Grana Pandano for et ekstra knasende og umamifyldt ydre.

Sprød crispy kylling

Sprød crispy kylling med grana padano

 

Bedøm denne ret

Kylling til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 15 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 4 stykker kyllingbryst
  • 2 dl mel
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 2 æg
  • 4 dl panko
  • 100 g Grana Padano + lidt til servering
  • raps eller solsikkeolie til stegning

Fremgangsmåde

Kom kyllingebryst i en pose, og bank dem flade med en kødhammer eller en kagerulle.

Kom mel, salt og peber i en dyb tallerken.

Kom æg i en anden dyb tallerken, og pisk dem sammen med en gaffel.

Kom panko og friskrevet Grana Padano i en tredje tallerken.

Vend først kyllingebrystfiletterne i mel, dernæst i æg og tilsidst i panko/osteblandingen.

Opvarm olie i en dyb pande. Olien skal være 2-3 cm dyb, og den er varm, når den syder omkring en tandstik.

Steg kyllingen ca 5 minutter på hver side, til den erflot gylden og kødet gennemstegt.

Servér toppet med friskrevet Grana Padano.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sprød kylling med panko og ost

Sprød kylling med panko og ost

Sprød og crispy kylling er en lækker servering, som både børn og voksne vil elske. Det er nemt at tilberede, og så passer det også til det meste tilbehør.

Jeg har både serveret kyllingen til pastaretter, salater eller som en tapas-servering sammen med flere små italienske retter.

Paneringen består af panko, som er en form for grov raps eller brødkrummer. Du kan også bruge almindelig raps, men panko giver en ekstra sprød og lækker kylling. Heldigvis er det efterhånden også til at få fingrene i i de fleste supermarkeder.

 

TIP: Prøv også hvid bønnedip med ristet hvidløg og Grana Padano

 

Panko panering med ost

Paneringen med panko og Grana Padano kan bruge til andet kød eller endda til grøntsager. Følg samme fremgangsmåde, og vend eksempelvis rejer eller skiver af aubergine i først mel, dernæst æg og til sidst i panko/osteblandingen. Det giver en sprød og sandhed uimodståelig panering.

 

Sprød paneret kylling med panko og ost

 

Grana Padano

For at tilsætte ekstra velsmag til opskriften, bruger jeg Grana Padano i både panering og anretning. Det er en hård, lagret italiensk ost, som har karakteristisk smag med masser af umami. Osten lagres i mindst 9 måneder, hvilket intensiverer smagen og giver den smuldrene konsistens, den er særligt kendt for.

Navnet “Grana Padano”  beskriver både konsistensen og oprindelsen. “Grana”, der betyder “smuldrende”, og “Padano” at osten produceres af mælk fra området Pianura Padana i det nordlige Italien.

 

saftig og sprød kylling med ost

 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar