Opskrifter med ribs
Salat med ribs og mormordressing er en opskrift, jeg kom på, da jeg en sommer havde fået en stor pose ribs med hjem fra mine bedsteforældre.
På deres gård, var der ribs i hobetal. 5, måske 10, ribsbuske stod der i den store køkkenhave. Og mens høsten af jordbær og nye kartofler svingede lidt fra år til år, var der altid ribs nok til fryseren, til hele familien og nærmest til flere år.
Normalt bruges de små røde bær i oftest i søde sager. Gerne sammen med masser af sukker, for ribs smager syrligt og friskt. Men jeg havde altid lidt svært ved at komme på, hvad jeg skulle bruge de mange ribs fra mine bedste forældre til, andet end at bage kage efter kage, crumble efter crumble.
TIP: Prøv at erstatte ribs med granatæble i denne opskrift på grøn salat.
Salat med ribs og mormordressing
Salat med ribs er måske ikke det første, du kommer på, når du står med en skålfuld ribs. Men jeg lover, det smager så dejligt!
Kombinationen af frisk grøn salat, en cremet mormordressing, sprøde nødder og syrlige ribs er bare så god. Den cremede flødedressing passer dejligt til de syrlige bær, og de er et frisk pust, der passer så godt til alt fra grillmad til gryderetter.
TIP: Prøv også min opskrift på blue cheese dressing til grønne salater.
Tip til opskrift på salat med ribs
- Du kan bruge alverdens grønne salater til dressingen. Hjertesalat, iceberg salat, spinat, feldsalat – det vil alt sammen smage dejligt.
- Tilføj gerne andre bær såsom hindbær, jordbær og stikkelsbær, eller hvad du lige har i køkkenhaven. Det kan blive den skønneste sommersalat med en ren bærsymfoni!
- Prøv at tilsætte lidt revet citronskal til mormordressingen for et dejligt citrus-twist.
- Brug andre nødder i stedet for mandler. Det kan være pinjekerner, solsikkekerner, valnødder eller lignende.