-
Link kopieret
Sund chokolade islagkage med avocado
Denne lækre sunde islagkage har en intens smag af chokolade med et hit af nutella fra ristede hasselnødder.
Den hemmelige ingrediens i isen er avocado. Grøntsagen kan på ingen måde smages, men den bidrager til at give isen fløjlsblød og cremet konsistens.

Dessert til 12 personer
Forberedelse 20 min /I alt 7 timer 20 min
INGREDIENSER
TÆRTEBUND
- 100 g hasselnødder
- 100 g pekan- eller valnødder
- 125 g friske dadler, udstenede
CHOKOLADEIS
- 2 avocadoer (200 g kød)
- 2 dåser kokosmælk
- 2 dl kakao
- 3 spsk. kaffelikør (kan erstattes af 1 spsk. vodka + 1 spsk. espresso + 1 spsk. ahornsirup)
- 1 dl ahornsirup
- 1 nip salt
VALGFRIT TIL SERVERING
- Figner
- Tørrede rosenblade
- 50 g smeltet chokolade
Tænd ovnen på 175 grader. Fordel hasselnødder og pekannødder på hver sin bageplade, så du kan holde dem adskilt. Rist nødderne i ovnen i cirka 7 minutter, indtil skallerne løsner sig fra hasselnødderne, og pekannødderne er sprøde. Lad nødderne køle lidt af, og kom så hasselnødderne i et rent viskestykke. Gnid dem mod hinanden, så skallerne løsner sig og kan kasseres.
Kom hasselnødder, pekannødder og dadler i en foodprocessor, og kør maskinen, indtil du har en smuldret masse, der kan samles, når du trykker den sammen. Beklæd bunden af en springform med en diameter på 24 cm med bagepapir. Tryk massen sammen i bunden af formen som en tærtebund, og stil formen til side.
Blend alle ingredienserne til chokoladeisen sammen i en blender eller foodprocessor, og hæld det over tærtebunden i springformen. Dæk springformen til, og stil den så i fryseren i mindst 6 timer, indtil islagkagen er frossen. Tag den gerne ud af fryseren 15 minutter inden, den skal spises. Her har jeg pyntet med figner, tørrede rosenblade og smeltet chokolade inden servering.
Sund chokolade islagkage
Sund chokolade islagkage med avocado er en opskrift fra min kogebog Fabelagtige fristelser. Det er den lækreste islagkage med en intens chokoladesmag, der både mætter og smager helt fantastisk. Islagkagen har desuden et hint af nutella på grund af hasselnødderne i bunden, og jeg tør godt love, at den bliver et kæmpe hit til din næste middagsfest.TIP: Prøv også denne sundere islagkage med dadelkaramel og chokolade