Opskrift på islagkage med nøddebund
Denne islagkage med nøddebund er en sommerklassiker i mit køkken. Jeg udviklede opskriften helt tilbage i 2014, hvor jeg første gang delte den her på bloggen. Med noget tvivlsomme billeder, der vist ikke ligefrem solgte kagen særlig godt. Men de var åbentbart appetitlige nok til, at mange af jer fik lyst til at prøve opskriften for den blev lidt af et hit.
Sidenhen er min opskrift på islagkage med nøddebund gået lidt i glemmebogen, både os mig og her på bloggen. Og det er en skam, for den hitter altså stadig! Med den lækreste, cremede vaniljeis, dejlige nøddebunde, chokolade og karamel af dadler, der gør islagkagen lige tilpas sød med en dejlig karamelagtig smag.
TIP: Prøv også min jordbærtærte eller rabarbertærte som er dejlig sommerkager.
Nem opskrift på hjemmelavet islagkage
Hjemmelavet is kan hurtigt blive hård og krystaliseret, men isen i denne islagkage er cremet og luftig, imens nøddebundene er svampede og knasende på samme tid. Tilføj lidt (eller meget…) mørk chokolade og små overraskelser af sød dadelsirup, og du har en dessert, der er et sikkert hit.
Udover at være utrolig lækker, er min opskrift på hjemmelavet islagkage med nøddebund også virkelig nem at lave. Særligt hvis du har en foodprocessor, der kan gøre en del af arbejdet for dig. På den måde kan du let hakke nødderne til bundene på ingen tid (og uden for meget gris), og dadelkaramellen kan blive ekstra lækker cremet.
Vaniljeisen laves helt uden ismaskine, men den bliver stadig luftig og cremet. Med en dejlig vaniljesmag og lavet på ægte fløde. Derudover er isen sødet med dadelkaramel, der giver en fantastisk karamelagtig smag.
TIP: Prøv også min opskrift på bananbrød, saftige bananmuffins eller gulerodsmuffins sødet med dadler.
Sundere islagkage uden sukker
Den dejlige islagkage udmærker sig ved, at den er sødet med dadler og derfor ikke indeholder almindelig hvid raffineret sukker. Det gør både islagkagen en tand sundere, og tilføjer det også en dejlig karamelagtig smag.
Dadlerne bruges til at søde både vaniljeis og nøddebunde. Man laver en cremet karamel ved at koge dadler med vand, vanilje og salt, inden det blendes til en cremet konsistens. Derefter kan den dejlige dadel karamel bruges til at søde iskagens forskellige elementer. Og så gemmer jeg også en fjerdedel til at svirvle i vaniljeisen, så der dukker stykker af dadelkaramel op, når man skærer et stykke af kagen.
TIP: Prøv også min opskrift på en sund jordbærtærte, sunde bananis eller sund chokolade islagkage med avocado
Tips til min opskrift på islagekage
- Brug gerne andre nødder end hasselnødder og mandler. Valnødder ville eksempelvis smage vidunderligt!
- Tilføj gerne bær til iscremen. Enten som hele bær, der vil dukke op, når man skærer et stykke, eller most/blendet og blandet i iscremen.
- Hvis du vil lave kagen i en mælkefri version, kan du piske den fede del af kokosmælk til kokosfløde og bruge det til vaniljeisen.
- Pynt meget gerne kagen med spiselige blomster eller urter såsom skovsyrer, rosenblade, lavendel eller lignende. Det ser så smukt og sommerligt ud!