Bananis med chokolade

De her bananis med chokolade er simpelthen den dejligste sundere sommersnack. Søde og kølende, og det er næsten ikke til at forstå, at de isen udelukkende består af bananer.

Bananisene laves ved, at man sætter modne bananer på pinde, inden de kommer en tur i fryseren. Blot en times tid efter er de tilpas frosne, og så skal de blot dyppes i mørk chokolade og eventuelt lidt drys, inden de nydes.

bananis på pind

Bananis med chokolade

 

Bedøm denne ret

4 ispinde
forberedelse 5 min / i alt 5 min

Ingredienser

BANANIS

  • 2 bananer
  • 80 g mørk chokolade

ENDVIDERE

  • 4 ispinde
  • Valgfri pynt, fx kokosmel, hakkede nødder, frysetørrede bær

Fremgangsmåde

Pil bananerne, og del dem i to. Stik forsigtigt en ispind gennem bananerne, så du får bananis. Læg dem på en tallerken/i en boks, og kom dem i fryseren i mindst 1 time, til de er næsten gennemfrosne.

Smelt chokoladen over et vandbad. Dyp de frosne bananis i chokoladen. Pynt evt. med kokosmel, hakkede nødder, frysetørrede bær eller lignende. Lad chokoladen stivne let, inden du placérer isene på et stykke bagepapir.

Servér straks, eller kom bananisene i fryseren.

Find flere opskrifter i samme kategori

Nemme bananis

ispinde af banan med mørk chokolade

 

Opskrift på bananis med chokolade

Bananis er et fast indslag i fryseren herhjemme i sommermånederne. De lækre bananispinde er nemlig den lækreste og ret sunde snack, lige til at hive op frem, når man trænger til lidt kølende, sød forkælelse.

Isene minder mig mest af alt om en form for sund Magnum. Bananer får en virkelig god, cremet konsistens, der minder om vaniljeis, og med et godt lag mørk chokolade, føler man bestemt ikke, det er helsekost.

 

TIP: Prøv også en kølende chai latte ice blend, min yndlings jordbærtærte eller en smuk islagkage i sommermånederne. 

 

nemme bananis med mørk chokolade

 

Nemme bananis til børn og voksne

Det bedste af det hele er dog nok, hvor utrolig nemme bananis med chokolade er at lave. Bananerne skal vitterligt bare deles i to, inden de sættes på ispinde og kommer en tur i fryseren. Her tager det cirka 1-2 timer, før isene er frosne, og så skal bare pyntes med hvad, man nu lige er i humør til.

 

TIP: Udforsk mit arkiv af veganske opskrifter. 

 

Bananispinde er et hit hos både store og små, og du kan nemt variere opskriften ved at bruge forskellig pynt til isene. Undlad eksempelvis chokoladen til helt små børn, og brug en lysere chokolade til de lidt større.

Du kan også pynte med ting som kokos, frysetørrede bær eller hakkede nødder. Det gør du blot straks efter, ispindende er blevet dyppet i chokolade. Her kan du enten dyppe isene i pynten eller drysse lidt over.

 

TIP: Prøv også mine gulerodsmuffins med dadler, de gode bananmuffins med peanutbutter eller bananpandekager som sunde søde snacks til børn.

 

bananis a la magnum

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor ser de is lækre ud, Emma! Er sikker på de også vil være noget for min lille dreng (og mor selvfølgelig). Hvor køber du pindene henne?

  2. Hej Emma
    De banan is ser så lækre ud til sommer! Hvor længe kan de ligge i fryseren?
    Vh Janni

Skriv en kommentar