Opskrift på sunde påskeæg
De her lækre sunde påskeæg med svesker er et dejligt alternativ til påskedagene, hvis du gerne vil skære lidt ned på mængden af søde sager. I disse påskeæg kommer sødmen hovedsagligt fra svesker. De bidrager både med en frisk og frugtig sød smag, men også en saftig konsistens, der går æggene til at hænge sammen.
TIP: Prøv også mine sunde påskeæg med kokos
Sunde svesker
Svesker bruger de fleste til juleanden eller til sveskegrød til de små. Men det er virkelig en skam, for det er virkelig en skøn ingrediens både i det salte køkken. Du kan bruge svesker til at tilføje en naturlig sødme til opskrifter. Men de er også fantastiske i salater såsom denne boghvedesalat med rødbeder og svesker.
Sunsweets svesker laves af solmodnede blommer, der tørres helt uden tilsætningsstoffer. En sveske indeholder samme niveauer af næringsstoffer som en frisk blomme, og de er en fremragende kilde til næringsstoffer som kalium, K-vitamin og B6.
Svesker er en fantastisk kilde til fibre, og så har de et lavt GI, hvilket gør dem til et godt mellemmåltid, der kan holde vores blodsukker stabilt. Fiberindholdet er desuden med til at øge mæthedsfornemmelsen og er ren guf for vores fordøjelse.
TIP: Udforsk mit arkiv af veganske opskrifter.
Påskeæg med citronskal og hvid chokolade
Jeg tilføjer citronskal til de sunde påskeæg, da det giver et dejlig friskt pust. Jeg er vild med, når søde sager både er sødmefulde og friske på samme tid. Den kvalitet har svesker, der smager frugt og frisk og samtidig sødt. Og det fremhæver citronskallen på fineste vis.
Mine sunde påskeæg vender jeg i smeltet hvid chokolade. Du kan sagtens undlade det, hvis du helt vil spare på sukkeret, eller du kan anvende mørk chokolade som alternativ.
TIP: Prøv også min opskrift på bounty påskeæg