ANNONCE

Sunde påskeæg med svesker

Et lækkert påskeæg til kaffen er ren forkælelse. Nydt i en forårssolstråle som en påmindelse om, at lysere tider er på vej.

I denne opskrift er forkælelsen også spræng fyldt med næring. De små påskeæg består af fiberrige svesker og mandler, der gør dem både mættende og næringsrige. Jeg giver æggene et twist af citronskal, hvilket passer vidunderligt til den frugtige smag fra sveskerne.

Sunde påskeæg med svesker

 

Bedøm denne ret

Påskeæg til 16 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 5 min / i alt 10 min

Ingredienser

  • 200 g sunsweet svesker
  • 100 g mandler
  • 2 spsk. kokosolie
  • skal af 1 citron
  • 0,5 tsk. vaniljepulver
  • 100 g hvid chokolade
  • pynt, fx tørrede blomster og guldstøv

Fremgangsmåde

Kom svesker, mandler, kokosolie, citronskal og vaniljepulver i en foodprocessor eller minihakker. Tør maskinen, til ingredienserne blandes sammen til en klistret masse. Rul massen til små æg.

Smelt forsigtigt den hvide chokolade ved svag varme. Rul påskeæg i smeltet chokolade, og placér dem på et stykke bagepapir. Drys med dit ønskede pynt – fx tørrede blomster og guldstøv – og lad chokoladen størkne inden servering. Sæt dem. evt i fryseren et par minutter, hvis du er utålmodig.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

ingredienser til Sunde påskeæg med svesker

Opskrift på sunde påskeæg

De her lækre sunde påskeæg med svesker er et dejligt alternativ til påskedagene, hvis du gerne vil skære lidt ned på mængden af søde sager. I disse påskeæg kommer sødmen hovedsagligt fra svesker. De bidrager både med en frisk og frugtig sød smag, men også en saftig konsistens, der går æggene til at hænge sammen.

 

TIP: Prøv også mine sunde påskeæg med kokos

 

Sunde påskeæg med svesker ingredienser

påskeæg med svesker og mandler

 

Sunde svesker

Svesker bruger de fleste til juleanden eller til sveskegrød til de små. Men det er virkelig en skam, for det er virkelig en skøn ingrediens både i det salte køkken. Du kan bruge svesker til at tilføje en naturlig sødme til opskrifter. Men de er også fantastiske i salater såsom denne boghvedesalat med rødbeder og svesker.

Sunsweets svesker laves af solmodnede blommer, der tørres helt uden tilsætningsstoffer. En sveske indeholder samme niveauer af næringsstoffer som en frisk blomme, og de er en fremragende kilde til næringsstoffer som kalium, K-vitamin og B6.

Svesker er en fantastisk kilde til fibre, og så har de et lavt GI, hvilket gør dem til et godt mellemmåltid, der kan holde vores blodsukker stabilt. Fiberindholdet er desuden med til at øge mæthedsfornemmelsen og er ren guf for vores fordøjelse.

 

TIP: Udforsk mit arkiv af veganske opskrifter. 

 

påskeæg sundere med hvid chokolade og citron

 

Påskeæg med citronskal og hvid chokolade

Jeg tilføjer citronskal til de sunde påskeæg, da det giver et dejlig friskt pust. Jeg er vild med, når søde sager både er sødmefulde og friske på samme tid. Den kvalitet har svesker, der smager frugt og frisk og samtidig sødt. Og det fremhæver citronskallen på fineste vis.

Mine sunde påskeæg vender jeg i smeltet hvid chokolade. Du kan sagtens undlade det, hvis du helt vil spare på sukkeret, eller du kan anvende mørk chokolade som alternativ.

 

TIP: Prøv også min opskrift på bounty påskeæg

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar