Nem opskrift på sunde protein pølsehorn
Disse sunde protein pølsehorn er en stjernegodt og sundt indslag til madpakken.
Jeg elsker min klassiske opskrift på luftige pølsehorn, der i sandhed er verdens bedste. Men hvis man har lyst til et lidt sundere og mættende pølsehorn, er denne opskrift lige sagen.
Opskriften er tilmed utrolig nem. Dejen skal nemlig ikke hæve, men kan røres sammen med en elpisker og rulles ud mellem to stykker bare papir – helt uden, at du skal have fingrene i dejen.
Jeg fylder de sunde pølsehorn med ketchup, der sørger for, at de bliver ekstra smagfulde og saftige. Det kan sagtens undlades, eller du kan bruge en smule tomatpuré som et sukkerfri alternativt.
Af pølser vil jeg anbefale dig at bruge wienerpølser. Der fåes nogle gode glutenfri varianter på markedet fra eksempelvis Løgismose eller Hanegal. Køb gerne små økologiske brunchpølser eller større pølser, der deles i 2-3 stykker.
Glutenfri pølsehorn med skyrbolle dej
Dejen til de sunde protein pølsehorn består hovedsagligt af skyr, æg og havregryn. Derudover tilsættes fiberHUSK, lidt honning, bagepulver og salt. De er altså helt glutenfri, hvis du bruger glutenfri havregryn.
TIP: Hvis du ikke har skyr på lager, kan du bruge en anden fast yoghurt såsom fromage fraiche eller græsk yoghurt til bollerne.
Dejen er den samme, som jeg bruger til mine populære proteinboller. Opskriften er udviklet efter jeg så såkaldte “skyrboller” omtalt her og dér på Instragram, og det fik mig til at eksperimentere med at bruge den proteinholdige skyr i glutenfrit bagværk.
Dejen til de sunde “skyrboller” får flotte lufthuller. De bløde og saftige imodsætningen til meget andet glutenfri brød, at og derfor er dejen også oplagt at bruge til pølsehorn. Den holder sig nemlig frisk og lækker i flere dage, helt uden at blive kedelige og tørre.
TIP: Hvis du er på udkig efter et lækkert glutenfrit brød, vil jeg anbefale dig at prøve mit boghvedebrød eller dette lækre glutenfri franskbrød. Du kan også prøve disse skønne glutenfri bananboller.
Hvordan former man glutenfri pølsehorn?
Selvom dejen er glutenfri, er det nemt at forme fine pølsehorn. Og du slipper tilmed fuldstændig for at ælte dejen.
Dejen røres sammen med et piskeris, hvorefter den deles i to. Hver del rulles ud mellem to stykker bagepapir, så man får en rund pizza. Dernæst skæres de ud i trekanter, ketchup og pølser kommes på, og så kan pølsehornene nemt rulles sammen. Giv tryk spidsen af trekanten let sammen under pølsehornet, og læg dem så på en bageplade.
Efter en tur i ovnen hæver de flot op og får en fin gylden overflade.
Sund inspiration til madpakken
Hvis du er på udkig efter mere inspiration til sunde indslag til madpakken, vil jeg anbefale dig nedenstående opskrifter:
- Sund frokostsalat til hele ugen
- Sunde muffins med banan
- Pastasalat med varmrøget laks og avocadocreme
- Æggewraps med laks og avocado