Tærte med gedeost & karamelliserede rødløg

Denne tærte med gedeost og spinat er en af mine yndlings(!)tærter. Fyldt med karameliserede rødløg, spinat og cremet, smagfuld gedeost.

Tærtebunden er min populære (og ret så sunde) havretærtebund, der både kan bruges til at lave flotte galetter og almindelige tærter som her.

Tærte med gedeost & karamelliserede rødløg

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 55 min / i alt 1 t 25 min

Ingredienser

Tærtefyld

 • 5 æg
 • 1 dl cremefraiche
 • salt og friskkværnet peber
 • 200 g frisk spinat
 • lidt smør til stegning
 • 1 rulle gedeost

Tærtebund

 • 250 g havregryn
 • 1 tsk. salt
 • 1 æg, str. M/L
 • 1 æggehvide
 • ½ dl olivenolie
 • ½ dl vand
 • 1 tærteform, Ø 24 cm

Karamelliserede løg

 • 4 rødløg
 • 2 spsk. smør til stegning
 • 3 spsk. balsamicoeddike
 • 1 spsk. ahornsirup
 • salt

Fremgangsmåde

Tærtebund

Tænd ovnen på 175°. Blend havregryn til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olie, og blend det til en smuldret dej. Tilsæt gradvist vand, til dejen hænger sammen. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir, og læg tærtebund med bagepapir under i tærteformen. Tryk den på plads. Prik dejen med en gaffel. Bag den i ovnen i 10 minutter.

Karamelliserede løg

Pil rødløg, og skær i skiver. Steg dem i smør på en pande, til de får lidt farve. Tilsæt balsamico og sirup under omrøring. Drys med salt. Tag panden af varmen, når al væde er væk.

Tærtefyld

Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål. Steg skyllet spinat i en smule smør på en pande, og vend den i æggemassen. Fordel massen over den forbagte tærtebund. Top med karamelliserede rødløg og skiver af gedeost. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter.

 

TIP: Har du ingen foodprocessor, kan du købe færdigmalet havremel.

Find flere opskrifter i samme kategori

Gedeosttærte

Tærte med gedeost er et hverdagshit, der smager dejligt varm og kold. Jeg plejer derfor at lave en ekstra stort portion, så jeg har til frokost dagene efter.

Gedeosttærten er en af mine favoritkombinationer. Smagen af gedeost passer perfekt til de karamelisserede rødløg, der har et hint af sød-syrlig balsamicoeddike. Derudover tilføjer jeg også lidt ekstra grønt i form af spinat til æggemassen.

Hvis du ikke kan lide smagen af gedeost, vil jeg anbefale dig at bruge en mild fetaost i stedet. Smuldr den blot over tærten i grove stykker, i stedet for skiver af gedeost.

 

TIP: Hvis du er vild med gedeost, må du prøve at lave bruschetta med gedeost og skinke.

 

Tærte med havregrynsbund

Til min tærte med gedeost bruger denne glutenfri bund af havregryn. Det giver en fantastisk grov og sprød bund, der passer til alverdens fyld. Jeg bruge derfor opskriften virkelig ofte, når køleskabet byder på rester og grøntsager, der trænger til at blive spist. På den måde er tærter nok en af de lækreste måder at undgå madspild på.

 

TIP: Prøv også at bruge gedeost og karamelliserede rødløg i min opskrift på pizza snurrer

 

tærter med glutenfri havrebund

Tærter med glutenfri havrebund

Jeg har flere opskrifter på min blog, hvor jeg bruger den populære glutenfrie havregrynstærtebund. Prøv nogle af mine favoritter her:

 

Shop the post

- reklamelinks

13 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Så er tærten sat i ovnen, og den ser alt for lækker ud. Den glæder min familie og jeg os til at sætte tænderne i. TAK for at dele dine lækre opskrifter 🙂

 2. Sikke en lækker tærte, tak for opskriften. Jeg tilsatte lidt hakkede rosmarinblade, det synes jeg fungerede godt.

Skriv en kommentar