Nem opskrift på glutenfri tærtebund
Denne glutenfri tærtebund har jeg lavet i mange år – i mange versioner. Alt fra dette hit med græskar og feta til en smuk ratatoullie tærte. Tærtebunden er så enormt nem at lave, uden særlige special ingredienser, som man ofte ser i glutenfri madlavning. Her består tærtebunden mest af havregryn, der blendes fint til et mel. Derefter samles havremel til en tærtedej ved hjælp af æg, olivenolie og lidt vand. Og tilsammen giver det en tærtebund, der er så smidig, at den let kan rulles ud.
Jeg ruller tærtebunden ud mellem to stykker bagepapir. Det gør det super nemt og sparer på opvasken og besværet ved at rengøre bordet efterfølgende.
TIP: Udforsk mine opskrift på glutenfri lækkerier.
Tærtebund af havregryn
Til min glutenfri tærtebund bruger jeg havremel. Det laves af havregryn, der blendes helt fint til mel. Enten ved hjælp af en blender eller foodprocessor. Jeg foretrækker at bruge en foodprocessor, for i den kan man samle alle ingredienserne til tærtebunden. På den måde spiller man nærmest fuldstændig for, at skulle have fingrene i dejen.
Jeg vil anbefale dig at bruge finvalsede havregryn til at lave tærtebunden. De kan lettere blendes fint.
Hvis du ikke har en køkkenmaskine, som kan male havregryn til mel, kan du købe færdiglavet havremel. Det kan efterhånden fåes i langt de fleste dagligvarebutikker. Med havremel kan du samle alle ingredienserne i en skål og ælte dem sammen til en smidig dej med hænderne.
TIP: Prøv også min opskrift på proteinboller, der laves af skyr og havregryn.
Fyld til glutenfri tærtebund
Du kan bruge min opskrift på glutenfri tærtebund til at lave lige den tærte, du synes om og holder af. Den kan bruges til at forvandle en klassisk broccolitærte til et glutenfrit fiberrigt måltid. Og du kan bruge den til at lave smukke, rustikke galetter som denne galette med svampe.
Jeg kan også anbefale dig at prøve disse opskrifter, som er nogle af mine favoritter: