Opskrift på bruschetta med gedeost
Disse bruschetta med gedeost er virkelig en sand klassiker i min familie. Mine forældre har serveret dem i årevis. Til en lille aperitif inden middagen, allerhelst sammen med et glas champagne eller andet boblende. Og ofte sammen med andre variationer af bruschetta såsom klassikeren med tomat, bruschetta med svampe eller en version med ovnbagte tomater og ricottacreme.
Jeg jubler altid højt (i kor med mine søstre), når de små gedeostbruschetta er på menuen. De smager nemlig helt vinderligt med kombinationen af ristet brød, gylden smeltet gedeost, sprød skinke, lid syrligt-sød balsamico. Sådan en lille servering, der bare altid hitter.
TIP: Andre populære opskrifter på forretter er lakseroulade med spinat, rugbrødschips med laksemousse og vitello tonnato
Gedeost til bruschetta
Desværre er jeg blevet kærester med en mand, som ikke bryder sig af gedeost… Eller det er naturligvis, som man ser det. Godt nok er gedeost sjældent på menuen herhjemme, men når det er, ja, så får jeg det hele for mig selv 😉 Jeg elsker nemlig gedeost, selvom jeg godt ved, at det er en spise, der virkelig skiller vandene.
Til disse små bruschetta med gedeost kan jeg anbefale dig at bruge en såkaldt “Gederulle”. Dem man oftest finder fra mærket Soignon. Det er en modnet gedeost med hvidskimmel, der er formet som en rulle og derfor kan skæres ud i fine skiver.
Gederullen smager dog ret meget af… ja, ged. Den har en karakteristisk gedesmag, som jeg dog synes, bliver lidt mildere og utrolig delikat, når den bages i ovnen. Her bliver osten sprød og gylden i overfladen og let smeltet og blød indeni.
Hvis du ikke bryder dig om den karakteristiske smag af ged, vil jeg anbefale dig at erstatte gedeost med brie til denne opskrift. Det fungerer lidt på samme måde og smager også utrolig skønt.
TIP: Prøv også min forret med rødebede og gedeost, en tærte med gedeost og karamelliserede rødløg og en skøn auberginesalat med gedeost.
Gedeostbruschetta med sprød italiensk skinke
Når det kommer til den sprøde skinke, som bruges som topping over gedeosten, vil jeg anbefale dig at bruge en italiensk luftøret skinke i tynde skiver. Eksempelvis prosciutto eller parmaskinke.
Skinken placéres på en bageplade bekædt med bagepapir, og derfter bages den i ovnen, til skinken krøller let sammen og bliver knasende sprød. Derefter kan den knækkes i stykker, så man få små “skinke-chips”. Der kan anrettes og nærmest stikkes ned i den bløde gedeost. Det bliver både smukt og utrolig lækkert.
TIP: Prøv også de italienske klassikere som spaghetti bolognese, risotto og en god lasagne.