Sunde vafler med hummus
Vafler med hummus er en sund, simpel og samtidig festlig aftensmad. Det tager ikke meget længere end et kvarter at lave, men retten er både smuk at servere og virkelig dejlig at spise.
De sprøde vafler af havregrøn topper jeg med en cremet hummus, inden de pyntes med en smuk, mellemøstlig kombination: Halloumiost, avocadoskiver og syrligt-sødlige granatæblekerner.
Min opskrift på vafler med hummus er inspireret af et billede, jeg så på instagram af den lækreste libanesiske restaurant Mahalle i København. De serverer en lignende ret på libanesiske fladbrød, som bliver som en mellemøstlig, farvestrålende pizza. Jeg har her snuppet den lækre topping og anrettet den på sprøde madvafler.
På Mahalle servere de også “pizza fladbrødene” toppet med falafler. Dette kan du også vælge at overføre til denne ret, og her vil jeg anbefale min opskrift på hjemmelavede falafler.
TIP: Udforsk mit opskriftsindeks med vegetariske opskrifter.
Glutenfri madvafler
Til opskriften laver jeg glutenfri vafler af havremel. På den måde bliver de fyldt med fibre fra fuldkorn, så de mætter godt.
Havremel kan du købe i langt de fleste supermarkeder. Du kan dog også vælge at lave det selv, ved at blende finvalsede havregryn til mel i en blender eller foodprocessor.
Som alternativ til de glutenfri madvafler, kan du også bruge libanesiske/arabiske fladbrød. Bag dem i ovnen i et par minutter, så de bliver sprøde, nærmest som en tynd pizzabund. Du kan også lave madpandekager såsom mine madpandekager med surdej og fylde dem med hummus og halloumi.
TIP: Prøv også min opskrift på sprøde falafel vafler