Salat med edamamebønner og boghvedekerner

Denne flotte grønne salat med edamamebønner og boghvede er både fyldig og frisk på samme tid. Den er en smuk og dejlig servering i forår og sommermånederne.

Salaten indeholder mættende edamamebønner, kogte boghvedekerner, cremet avocado og tynde skiver af radise. Det giver en smuk og velsmagende salat, der passer til alt fra grillspyd til falafel.

Boghvedesalat-med-edamame,-avocado

Salat med edamamebønner og boghvedekerner

 

Bedøm denne ret

Salat til 4-6 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 15 min / i alt 30 min

Ingredienser

 • 2 dl boghvedekerner
 • 200 g frosne edamamebønner
 • 1 bundt radisser
 • 2 avocadoer
 • 3 forårsløg
 • 1 håndfuld mynte
 • 50 g feldsalat

DRESSING

 • 2 spsk olivenolie
 • ½ lime, skal og saft
 • 1 tsk honning
 • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kog boghvedekernerne i 10-15 minutter i letsaltet vand, indtil de er netop møre. Pas på, de ikke bliver klistrede og udkogte – det går pludseligt stærkt. Skyl de kogte boghvedekerner i koldt vand, så de hurtigt køler af, og stil dem i køleskabet, imens du tilbereder resten af salaten.

Hæld kogende vand over edamamebønnerne, og lad dem stå et minuts tid, så de tør op, inden du sier vandet fra. Skær radisserne i tynde skiver, og skær avocado i tern. Skær forårsløg i tynde, skrå skiver, og hak mynten groft. 

Bland boghvedekerner, feldsalat, edamamebønner, avocado, radise, forårsløg og mynte i en skål.

Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen, hæld den i skålen, og vend det hele sammen. Sæt salaten på køl indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Salat med edamamebønner

Salat med edamamebønner boghvede radise og avocado

Fyldig salat med edamamebønner

Opskriften på salat med edamamebønner er inspireret af en salat fra min kogebog Herlig og ærlig mad. Her serveres den til de lækreste thai fiskefrikadeller. Det passer skønt sammen, da salatens limedressing giver en skøn syrlig smag, der passer godt til asiatisk mad. Edamamebønner stammer desuden fra asien. Det er jo faktisk sojabønner, selvom det ikke er til at forstå, at de grønne bønner kan forvandles til alt fra sojasauce til tofu.

 

TIP: Prøv også salaten til min gode opskrift på asiatiske kyllingelår

 

Edamamebønner indeholder meget protein, og derfor gør de også denne salat dejlig mættende. Bønnerne køber jeg på frost, og her kan de fåes både pillede og i bælg. Det er klart nemmest at købe de pillede edamamebønner. Så skal der blot hældes kogende vand over dem i en sigte, og så tør de lynhurtigt op og er klar til at komme i salaten.

Jeg bruger også edamamebønner en af mine yndlingssalater, i wok-retter eller til misosuppe. Og så har jeg også en fremragende opskrift på edamamefalafler, hvor bønnerne bruges i stedet for kikærter til at lave sprøde og sunde falafel.

 

boghvedesalat med radiser avocado og edamame

 

Salat med kogte boghvedekerner

Den gode salat med edamebønner laves på en base af kogte boghvedekerner. Jeg elsker at bruge boghvedekerner på den måde til at give salat fylde, for de små kerner har en god nøddeagtig smag og saftig konsistens. Boghvedekerner (der egentlig er et frø) indeholder desuden masser af mættende fibre og protein.

 

TIP: Prøv også min boghvedesalat med bagte rødbeder eller denne skønne salat med boghvedekerner, melon og asparges

 

I stedet for at koge boghvedekerner kan du også prøve at riste dem. Prøv eksempelvis denne opskrift, på sprøde ristede boghvedekerner, som du kan drysse over supper og salater. Du kan også bruge boghvede i bagværk som jeg gør i mine fiberrige kerneboller.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar