Fyldig salat med edamamebønner
Opskriften på salat med edamamebønner er inspireret af en salat fra min kogebog Herlig og ærlig mad. Her serveres den til de lækreste thai fiskefrikadeller. Det passer skønt sammen, da salatens limedressing giver en skøn syrlig smag, der passer godt til asiatisk mad. Edamamebønner stammer desuden fra asien. Det er jo faktisk sojabønner, selvom det ikke er til at forstå, at de grønne bønner kan forvandles til alt fra sojasauce til tofu.
TIP: Prøv også salaten til min gode opskrift på asiatiske kyllingelår
Edamamebønner indeholder meget protein, og derfor gør de også denne salat dejlig mættende. Bønnerne køber jeg på frost, og her kan de fåes både pillede og i bælg. Det er klart nemmest at købe de pillede edamamebønner. Så skal der blot hældes kogende vand over dem i en sigte, og så tør de lynhurtigt op og er klar til at komme i salaten.
Jeg bruger også edamamebønner en af mine yndlingssalater, i wok-retter eller til misosuppe. Og så har jeg også en fremragende opskrift på edamamefalafler, hvor bønnerne bruges i stedet for kikærter til at lave sprøde og sunde falafel.
Salat med kogte boghvedekerner
Den gode salat med edamebønner laves på en base af kogte boghvedekerner. Jeg elsker at bruge boghvedekerner på den måde til at give salat fylde, for de små kerner har en god nøddeagtig smag og saftig konsistens. Boghvedekerner (der egentlig er et frø) indeholder desuden masser af mættende fibre og protein.
TIP: Prøv også min boghvedesalat med bagte rødbeder eller denne skønne salat med boghvedekerner, melon og asparges
I stedet for at koge boghvedekerner kan du også prøve at riste dem. Prøv eksempelvis denne opskrift, på sprøde ristede boghvedekerner, som du kan drysse over supper og salater. Du kan også bruge boghvede i bagværk som jeg gør i mine fiberrige kerneboller.