
Ingredienser
- 2 dl kokosmælk
- 4 spsk. peanutbutter
- 2 tsk. rød karrypasta
- saft af ½ limefrugt
- 1-2 spsk. fiskesauce
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en kasserolle, og bring saucen i kog under omrøring.
Lad saucen simre et par minutter, og rør godt, inden kasserollen tages af blusset.
Smag peanutbuttersaucen til, og servér.
Asiatisk peanutbutter sauce
Peanutbutter sauce laves af kokosmælk og peanutbutter, der smages til med karrypasta, lime og fiskesauce. Det giver den perfekte balance mellem fedme, sødme, syrliglighed med et diskret chili-spark. Så utrolig lækkert, og saucen får virkelig alt til at smage lige en tand bedre 😉
Du kan både bruge smooth eller cruncy peanutbutter. Begge dele smager skønt, så det handler om, hvad du har på lager, og hvordan du foretrækker konsistensen. Jeg vælger personligt en cruncy variant. Hvis du gør det samme, vil jeg også anbefale, at du prøver at pynte saucen med lidt hakkede peanuts.
Peanutsauce til satayspyd
Hvis der er lækre spyd med kyllingesatay på menuen, er en peanutsauce helt fantastisk dertil. Du kan også lave lækre satayspyd med laks og lime eller lave satay af svin eller oksekød. uanset hvilken variant, du vælger, er peanutbuttersaucen et must!
Jeg vil også anbefale dig at prøve saucen til asiatiske kyllingelår eller krydrede thai fiskefrikadeller sammen med denne dejlige mangosalat med chili.
Salat og wok med peanutbutterdressing
Hvis du er vild med min peanutbutter sauce, vil du elske at bruge peanutbutter i dressinger. Det giver en cremet konsistens og dejlig ristet smag, der passer perfekt til både friske salater og mægtige, fyldige nudelretter.
Prøv disse lækre opskrifter på salater og wokretter med peanutdressing:
- Asiatisk salat med nudler og andebryst
- Thai salat med oksekød og peanutdressing
- Wok med tigerrejer, nudler og squash
- Wok med nudler og grøntsager
Hej Emma! Hvor ser den dip bare herlig ud 🙂 Jeg overvejer at servere den til kyllingesatay-spyd her i weekenden. Kan man også servere den i en kold variant?
Hej Anne
Det kan man sagtens, men den bliver noget mere fast i konsistensen 🙂
Tak for svar! Den smager forrygende 🙂
Hej Emma. Har du aldrig problemer med, at saucen skiller, hvis du koger den for længe/den bliver for varm?
Hej Maria
Jo, den skal ikke koge for længe – så kan den skille. Netop derfor skal den kun koge et par minutter, inden den tages af panden 🙂
Ok. Prøver jeg næste gang. Tak for svar og en lækker opskrift 🙂
Kan karrypasta erstattes af noget alm. karry? Eller kan man helt udelade det? Vores datter på 2 skal nemlig også være med, så det må ikke være så stærkt 🙂
Hej Trine
Karrypasta smager faktisk ikke som almindelig karry, så jeg vill nok undlade det. Evt. tage en portion fra til hende og så tilsætte lidt karrypasta til resten? 🙂
Snyd ikke dig selv for at lave den her nemme og velsmagende peanutsauce! Oh my god den smager godt. ?Jeg skruede lidt op for den røde karrypasta, limesaften og fiskesaucen og så tilføjede jeg lidt soya oveni og spædede den op med vand. Resultatet blev nærmest en creme-agtig konsistens, der passer så godt til gulerodsstave og selvfølgelig satayspyd, som er i ovnen lige nu. Tak for opskriften!