Asiatisk peanutbutter sauce
Peanutbutter sauce laves af kokosmælk og peanutbutter, der smages til med karrypasta, lime og fiskesauce. Det giver den perfekte balance mellem fedme, sødme, syrliglighed med et diskret chili-spark. Så utrolig lækkert, og saucen får virkelig alt til at smage lige en tand bedre 😉
Du kan både bruge smooth eller cruncy peanutbutter. Begge dele smager skønt, så det handler om, hvad du har på lager, og hvordan du foretrækker konsistensen. Jeg vælger personligt en cruncy variant. Hvis du gør det samme, vil jeg også anbefale, at du prøver at pynte saucen med lidt hakkede peanuts.
Peanutsauce til satayspyd
Hvis der er lækre spyd med kyllingesatay på menuen, er en peanutsauce helt fantastisk dertil. Du kan også lave lækre satayspyd med laks og lime eller lave satay af svin eller oksekød. uanset hvilken variant, du vælger, er peanutbuttersaucen et must!
Jeg vil også anbefale dig at prøve saucen til asiatiske kyllingelår eller krydrede thai fiskefrikadeller sammen med denne dejlige mangosalat med chili.
Salat og wok med peanutbutterdressing
Hvis du er vild med min peanutbutter sauce, vil du elske at bruge peanutbutter i dressinger. Det giver en cremet konsistens og dejlig ristet smag, der passer perfekt til både friske salater og mægtige, fyldige nudelretter.
Prøv disse lækre opskrifter på salater og wokretter med peanutdressing:
- Asiatisk salat med nudler og andebryst
- Thai salat med oksekød og peanutdressing
- Wok med tigerrejer, nudler og squash
- Wok med nudler og grøntsager