Sprøde auberginefritter
Disse auberginefritter har et sprød ydre og et blødt, saftigt indre. Tænk dem som lidt eksotiske og ekstra grønne pommes frites. Hjemmeligheden er at bruge kikærtemel, Det røres til en sej dej med de ønskede krydderier, og stænger af aubergine dyppes her i, så de får deres sprøde ‘skal’ efter en tur i ovnen.
I opskriften giver jeg en helt neutral udgave af auberginefritterne. Du kan dog også snildt tilsætte ekstra krydderier og smagsgivere. Prøv med lidt spidskommen, karry, gurkemeje eller hvad, du lige er i humør til.
TIP: Prøv også min opskrift på ristet aubergine med gedeost eller en salat med aubergine, halloumi og tahindressing
Fritter med kikærtemel
Kikærtemel består af malede kikærter. Melet indeholder ikke gluten, og derfor kan du ikke bruge det som almindeligt hvedemel. Det har dog mange andre anvendelser: prøv eksempelvis min opskrift på socca kikærtefladbrød.
I denne opskrift røres kikærtemel med vand til en tyk dej, der kan bruges som en form for “panering”. Brug det til at vende i grøntsager, og efter en tur i ovnen, vil de blive sprøde og lækre – helt uden brug af friture.
Tahindip
Når de lune auberginefritter dyppes i tahindip, opstår der ganske enkelt magi. Dén oplevelse må du endelig ikke snyde dig selv for. Jeg er dog også sikker på, de også vil smage godt til alt fra aioli til guacamole. Så længe du blot tilpasser krydderierne i dejen til smagen. Tahindippen er blot den klassiske tahindressing. Justér mængden af vand, så du får en lidt tykkere konsistens, og wupti, så har du en af verdens lækreste dips.
TIP: Prøv også tahin i min lækre opskrift på baba ganoush auberginedip