Auberginefritter med kikærtemel

Lav de lækreste auberginefritter ved at vende dem i en dej af kikærtemel. Efter en tur i ovnen, får du de bedste sprøde fritter af aubergine.

Jeg holder af at servere auberginefritterne sammen med en cremet tahindip (lavet som min opskrift på tahindressing, blot med lidt mindre vand)

aubergine fritter med kikærtemel

Auberginefritter med kikærtemel

 

Bedøm denne ret

Tilbehør til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 25 / i alt 30 min

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 dl kikærtemel
  • Salt
  • Cirka 1 dl vand

Til servering

  • tahindressing (tilsæt lidt mindre vand for en tykkere konsistens)

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Bland kikærtemel og krydderier i en skål, og tilsæt gradvist vand, imens du pisker med et piskeris. Stop, når du har en sej og jævn konsistens uden klumper. Dejen skal være flydende men ikke for tynd, da den så løber af auberginestængerne på bagepladen.
Skær auberginerne i lange stænger, og vend dem i dejen, så de er dækkede på alle sider, inden de placeres på bagepladen. Jeg plejer at komme stængerne ned i en stor skål sammen med dejen og vende rundt, så dejen fordeler sig ligeligt.
Sæt bagepladen i ovnen, og bag fritterne i 25-30 minutter, indtil de er sprøde og gyldne på ydersiden og møre indvendigt. Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sprøde auberginefritter

Disse auberginefritter har et sprød ydre og et blødt, saftigt indre. Tænk dem som lidt eksotiske og ekstra grønne pommes frites. Hjemmeligheden er at bruge kikærtemel, Det røres til en sej dej med de ønskede krydderier, og stænger af aubergine dyppes her i, så de får deres sprøde ‘skal’ efter en tur i ovnen.

I opskriften giver jeg en helt neutral udgave af auberginefritterne. Du kan dog også snildt tilsætte ekstra krydderier og smagsgivere. Prøv med lidt spidskommen, karry, gurkemeje eller hvad, du lige er i humør til.

 

TIP: Prøv også min opskrift på en lækker auberginesalat med gedeost.

 

Fritter med kikærtemel

Kikærtemel består af malede kikærter. Melet indeholder ikke gluten, og derfor kan du ikke bruge det som almindeligt hvedemel. Det har dog mange andre anvendelser: prøv eksempelvis min opskrift på socca kikærtefladbrød.

I denne opskrift røres kikærtemel med vand til en tyk dej, der kan bruges som en form for “panering”. Brug det til at vende i grøntsager, og efter en tur i ovnen, vil de blive sprøde og lækre – helt uden brug af friture.

 

auberginefritter med kikærtemel og tahindip

 

Tahindip

Når de lune auberginefritter dyppes i tahindip, opstår der ganske enkelt magi. Dén oplevelse må du endelig ikke snyde dig selv for. Jeg er dog også sikker på, de også vil smage godt til alt fra aioli til guacamole. Så længe du blot tilpasser krydderierne i dejen til smagen. Tahindippen er blot den klassiske tahindressing. Justér mængden af vand, så du får en lidt tykkere konsistens, og wupti, så har du en af verdens lækreste dips.

 

TIP: Prøv også tahin i min lækre opskrift på baba ganoush auberginedip

Shop the post

- reklamelinks

11 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Altid så dejligt at tune ind i dit univers, Emma. Håber du er okay 🙂
    Tror jeg vil lave de der fritter snart. Tænker også de er lækre som tilbehør til sommerens grill-måltider!

  2. Åha… Sender lige positive tanker og en masse solstråler i din retning! Det er så typisk at øv-dagene rammer, når man mindst har tid til at forholde sig til dem :-/

    1. Hej Anna 🙂 Du kan sikkert godt bruge andre typer mel, men det giver et andet resultat.

Skriv en kommentar