Opskrift på auberginesalat
Forskellige udgaver af denne auberginesalat er ofte på menuen hjemme hos os. Aubergine er en af mine yndlingsgrøntsager. Uden tvivl! Den smager vidunderligt mildt men på ingen måder kedeligt, for når grøntsagen bliver bagt, bliver kødet saftigt og nærmest cremet i konsistensen. Med et sprødt ydre og en dejlig ristet smag.
TIP: Prøv også min opskrift på sprøde aubeginefritter eller en grøn salat med bagt aubergine, halloumi og tahindressing
De bagte aubergineskiver kan både bruges i fyldige salater, men her laver jeg en simpel servering, hvor de toppes med ost, tørrede frugter og lidt friske krydderurter. Præcis hvad du bruger i de tre kategorier, kan du let variere, men jeg synes, denne kombination af gedeost, rosiner og rosmarin er virkelig skøn.
TIP: Prøv også auberginer i en indisk lammegryde, i en mellemøstlig mousakka eller lav små auberginepizzaer.
Ingredienser til aubergine salat
- Aubergine: Jeg vil anbefale dig at bruge omkring 2 mellemstore auberginer til opskrifterne. Der kan dog være stor forskel på størrelsen på auberginer, så justér endelig mængden op og ned, så det passer til jeres sult.
- Olivenolie: Olivenolien giver også smag til auberginerne, så jeg vil anbefale dig at bruge en god jomfruolivenolie.
- Rosmarin: Jeg bruger både tørret og frisk rosmarin i opskriften. Du kan sagtens nøjes med det ene eller det andet, alt efter hvad jeg har på lager. Hvis du kun bruger frisk rosmarin, kan du hakke det fint og vende det med auberginebådene, inden de bages. Jeg kan også anbefale dig at bruge krydderurter som timian.
- Sesamfrø: Sesamfrøene klistrer sig fast på auberginerne, og bliver sprøde og ristede i ovnen. På den måde giver de lidt knas og en dejlig smag. Som alternativ kan du drysse ristede pinjekerner over salaten.
- Citron: For at balancere smagen, drypper jeg frisk citronsaft over salaten inden servering.
- Gedeost: Der findes flere forskellige typer gedeost, som du kan anvende til salaten. Jeg vil anbefale dig en blød, frisk gedeost, men en fast gedeost eller gedeostrulle kan også bruges. Som alternativ, hvis du ikke bryder dig om gedeost, kan du bruge parmesan, feta, mozzarella.
- Rosiner: Rosinerne giver dejlig sødme til salaten. Jeg bruger flotte store gyldne rosiner, som jeg finder hos mellemøstlige købmænd. Du kan også bruge almindelige rosiner eller dadler i skiver.
TIP: Prøv også den fyldige salat med linser og aubergine, en dejlig kikærtesalat med bagte auberginer eller en af mine favoritter med mellemøstlige bagte auberginer.