Opskrift på dressing med tahin
Tahindressing er nok den dressing, jeg har lavet aller flest gange. Det ved du, hvis du følger min madlavning på de sociale medier eller ejer mine kogebøger. Her bruger jeg nemlig ofte den cremede lyse dressing, særligt over friske salater, over bagte grøntsager såsom bagt blomkål eller en fyldig grønkålssalat. Dressingen kan dog også bruges som en dip, hvis du tilsætter lidt mindre vand, og den smager skønt til grøntsagsstænger.
TIP: Prøv også tahin i min lækre opskrift på baba ganoush auberginedip
Vi bruger også altid dressingen, når vi laver en mellemøstlig menu med salater, falafler, hummus og pitabrød. Du kan finde en masse gode opskrifter til formålet her: Opskrifter til mellemøstlig menu.
Tips til den bedste tahindressing
- Brug lys tahin: Jeg kan varmt anbefale, at du bruger en lys tahin til dressingen. Dvs. ikke den ristede, mørke tahin fra Urtekram, som man bruger. Lys tahin har en mildere smag og en flydende konsistens.
- Tahindressing med yoghurt: Prøv at tilsætte lidt yoghurt til dressingen, cirka 0,5 – 1 dl. Det giver en skøn smag og konsistens. Jeg er vild med en yoghurt-tahindressing over ristet blomkål med granatæblekerner.
- Tilsæt vand gradvist: Når du først rører tahin og citronsaft sammen, bliver konsistensen tør. Derefter skal du gradvist tilsætte mere vand, så det kan røres ud til en glat og tilpas flydende konsistens.
- Smagsvariationer: Jeg tilsætter sommetider lidt hvidløgspulver eller et friskpresset hvidløg til dressingen. Derudover kan du også vælge at tilsætte honning for at balancere sødme/syre. Hvis du vil lave en vegansk dressing, kan du undlade honning eller erstatte det med ahornsirup.
Hvad er tahin?
Tahin er en pasta / et nøddesmør, der laves af helt fintkværnede sesamfrø. Dvs. at den eneste ingrediens på pakken bør være sesamfrø og salt. Du kan sammenligne tahin med peanutbutter – her laves det blot af sesam.
Tahin er en hyppig ingrediens i det mellemøstlige køkken, hvor det både bruges i salte og søde retter. Det er også en vigtig ingrediens i hummus, da det gør den cremet og lækker. Find min bedste opskrift på hummus her
Hvor køber man lys tahin?
Lys tahin finder du i mellemøstlige kiosker, ofte i større glas/bøtter til billigere priser. Der står som regel “tahina” på. Jeg kan også anbefale den lyse tahin, man kan få i Rema1000 – det er det eneste almindelige supermarked, hvor jeg har spottet en lys tahin.
Opskrifter med tahindressing
Herunder kan du finde nogle gode opskrifter, hvor jeg bruger dressingen med tahin: