Auberginesalat med halloumi og tahindressing
Denne salat med aubergine og halloumi er en af mine yndlingssalater, som jeg aldrig bliver træt af. Den indeholder nogle af mine favoritelementer: bagt aubergine, sprød halloumi og cremet tahindressing. En virkelig lækker kombination, som bare altid hitter. En anden grund til at denne opskrift ofte er en genganger i mit køkken er, at salaten passer til det meste. Du kan servere den som tilbehør til både kød, fisk og fjerkræ eller vegetarisk med lækre falafler eller veganske kebabspyd. Den kan dog også sagtens serveres som en let måltidssalat – gerne sammen med hummus og noget lækkert brød (jeg elsker særligt at servere mit fyldte foccacia til).
Salat med bagt aubergine
Aubergine er en grøntsag, som skiller vandene lidt. Nogle elsker den – andre ved ikke rigtig, hvordan de skal tilberede den.
Hvis du hører til sidstnævnte kategori, vil jeg anbefale dig at bage aubergine i ovnen og bruge det i en salat. Det smager ufatteligt dejligt, og auberginens konsistens giver en god fylde til salater.
Du kan vælge at vende auberginen i lidt krydderi, hvis du synes. Her bruger jeg blot salt, men lidt spidskommen eller koriander ville smage fortrinligt.
TIP: prøv også min opskrift på salat med laksemousse eller en lækker speltkernesalat med ristet blomkål
Tahindressing til salat med aubergine
Tilsidst drypper jeg tahindressing over hele herligheden. Det gør virkelig bare det sidste og er med til at samle smagsoplevelsen. Den lækre, cremede dressing af tahin og citronsaft kan bruges over alverdens salater og får bagte grøntsager til at smage vidunderligt. Se hvordan du laver tahindressing i denne video:
TIP: prøv også min opskrift på rødbedesalat med feta og avokado eller en rugkernesalat med kylling, ost og vaniljedressing