
Ingredienser
- 1 stor eller 2 små auberginer
- 1 spsk. olivenolie + lidt til stegning
- 1/2 tsk. salt
- 30 g pinjekerner
- 1 pakke halloumi
- 1 lille rødløg
- 50 g rucola
- 1 håndfuld mynte (kan undlades)
Tahindressing
- 0,5 dl tahin
- saft af 0,5 citron
- 1/2 tsk. flagesalt
- 1 fed hvidløg eller 1/4 tsk. hvidløgspulver (kan undlades)
- 1 tsk. honning (kan undlades)
- 0,5 - 1 dl vand
Fremgangsmåde
Salat
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skær aubergine i skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp olivenolie over, og drys med salt.
Bag aubergineskiverne i 20-30 minutter, til de er gyldne og møre.
Tahindressing
Pres hvidløget, og rør det sammen med tahin, citronsaft, salt og peber. Rør vand i, indtil konsistensen bliver tilpas flydende. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig.
Salat fortsat
Fordel rucola på et salatfad.
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne, og læg dem til side på en lille tallerken.
Skær halloumi i skiver, og rist dem gyldne på panden.
Skær rødløg i tynde skiver
Fordel bagte aubergineskiver, halloumi og rødløg over rucolasalaten. Dryp med tahindressing, og drys med pinjekerner og grofthakket mynte.
Auberginesalat med halloumi og tahindressing
Denne salat med aubergine og halloumi er en af mine yndlingssalater, som jeg aldrig bliver træt af. Den indeholder nogle af mine favoritelementer: bagt aubergine, sprød halloumi og cremet tahindressing. En virkelig lækker kombination, som bare altid hitter. En anden grund til at denne opskrift ofte er en genganger i mit køkken er, at salaten passer til det meste. Du kan servere den som tilbehør til både kød, fisk og fjerkræ eller vegetarisk med lækre falafler eller veganske kebabspyd. Den kan dog også sagtens serveres som en let måltidssalat – gerne sammen med hummus og noget lækkert brød (jeg elsker særligt at servere mit fyldte foccacia til).
Salat med bagt aubergine
Aubergine er en grøntsag, som skiller vandene lidt. Nogle elsker den – andre ved ikke rigtig, hvordan de skal tilberede den.
Hvis du hører til sidstnævnte kategori, vil jeg anbefale dig at bage aubergine i ovnen og bruge det i en salat. Det smager ufatteligt dejligt, og auberginens konsistens giver en god fylde til salater.
Du kan vælge at vende auberginen i lidt krydderi, hvis du synes. Her bruger jeg blot salt, men lidt spidskommen eller koriander ville smage fortrinligt.
TIP: prøv også min opskrift på salat med laksemousse eller en lækker speltkernesalat med ristet blomkål
Tahindressing til salat med aubergine
Tilsidst drypper jeg tahindressing over hele herligheden. Det gør virkelig bare det sidste og er med til at samle smagsoplevelsen. Den lækre, cremede dressing af tahin og citronsaft kan bruges over alverdens salater og får bagte grøntsager til at smage vidunderligt. Se hvordan du laver tahindressing i denne video:
TIP: prøv også min opskrift på rødbedesalat med feta og avokado eller en rugkernesalat med kylling, ost og vaniljedressing
Det ser superlækkert ud 🙂 Og det ved jeg, at det er, for åbenbart deler vi ‘cooking habits’ 🙂
Det er skønt, når arbejde m.m. kan blive travlt, at der nu er så mange gode salat-skåls-produkter, man kan få 🙂
Jeg synes virkelig, at udvalget i salat-ingredienser er blevet langt mere spændende de seneste år 🙂