
Ingredienser
- 3 dl kikærtemel
- 1/2 tsk. salt
- 3 dl lunken vand
- 1 + 1 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
Pisk kikærtemel, salt, vand og 1 spsk. olivenolie sammen med et piskeris, til du får en helt glat
dej uden klumper. Du kan også bruge en køkken- maskine (blender, foodprocessor el.lign.) til hurtigt at blande dejen. Lad dejen stå i 15 minutter.
Opvarm en pande, der kan tåle at komme i ovnen, og smelt ghee eller smør herpå. Lad panden blive godt varm. Hæld derefter dejen på panden, og vend den rundt, så dejen fordeler sig lidt op ad kanterne. Sæt panden i ovnen i 10 minutter, indtil din socca er gylden, sprød og fast. Flip soccaen over på en tallerken, og servér straks.
Socca fladbrød
Socca er en storfavorit i vores hjem. Det er et lækkert fladbrød af kikærtemel, der både er vegansk og glutenfrit. Og så bliver det både fantastisk sprødt, saftigt og smagfuldt på samme tid.
Soccafladbrødet er super simpelt og består blot af kikærtemel, eventuelle krydderier, olivenolie og vand. Det går virkelig godt til alt fra indiske gryderetter og fransk simremad til falafel og anden mellemøstlig mad. Men fladbrødet stammer oprindeligt fra Nice i Frankrig.
TIP: Prøv at servere haydari eller hummus til socca.
Fladbrød af kikærtemel
Fladbrødet laves af kikærtemel. Det er et mel, der består af fintmalede kikærter. Kikærtemel er virkelig , da det både er alsidigt, sundt og billigt, så I kan godt forberede jer på en del opskrifter med det i fremtiden. Melet findes hos etniske købmænd, og der står som regel “gram flour” eller “besan” på posen.
TIP: Du kan også bruge kikærtemel i lækre naanbrød, i indiske besanpuda pandekager eller blomkåls hotwings.
Krydderier
Socca kan laves helt uden krydderier, men du kan også tilsætte enten friske eller tørrede krydderurter. Jeg bruger ofte stødt koriander og spidskommen i soccaen for at give ekstra smag, men brug endelig de krydderier, du har, eller undlad det helt.
Som det er med de fleste klassiske opskrifter, kan socca laves det på et utal af forskellige måder, alt efter hvor og af hvem, man får det serveret. Det er kun én ting for: I må i køkkenet og eksperimentere.
TIP: Prøv socca til afrikansk curry med kylling og peanutbutter
Uh jeg er også helt pjattet med haydari, men har aldrig turde kaste mig ud i en hjemmegjort version. Det skal der simpelthen ændres på nu:)
Jeg er sikker på, den hjemmelavede variant også bliver et hit 🙂
Det ser og lyder virkelig lækkert.. skal helt sikkert prøve det brød.. ved du egentlig om man selv kan lave kikærtemel? Tænker man kan jo selv lave mandelmel. Eller er det så fint at det er svært at lave i en alm blender eller foodprocessor?
hej du 🙂 Det tror jeg sagtens! Jeg har fundet et link, der viser hvordan, lige her: http://tohercore.com/diy-chickpea-flour/
Hvor ser det bare lækkert ud – og jeg er vild med dine madbilleder 🙂
Tak søde du :-*
Ihh det ser lækkert ud..
P.s Hvilke/hvilket kamera har du til at tage så fantastiske billeder?
Tak Morten 🙂 Jeg bruger Olympus PEN PL-7
Det lyder jo super lækkert. kan man bare smøre brødet ud på en bradepande i stedet for at komme det i en pande?
Hejsa Lisa 🙂 Det ved jeg ærligt talt ikke. Jeg ville forsøge med en ildfastform i stedet.
Så vil jeg give mig i kast med dette spændende madbrød. Jeg er dog lidt forvirret. I teksten før opskriften skriver du at du plejer at bruge både bagepulver og natron, men i opskriften står der ingen af delene? Kan du hjælpe 🙂
Hej Cecilie 🙂 Jeg er fornyligt begyndt at lave socca uden, og da jeg forestrækker det, har jeg opdateret indlægget. Tak fordi, du gjorde mig opmærksom på det 🙂
Ser rigtig lækkert ud, jeg har kun en støbejerns gryde der kan gå i ovnen, ville jeg kunne bage det i denne tror du?
Eller skal jeg holde mig til det ildfaste fad i stedet?
Hej Sylvester 🙂 Jeg ville bruge et ildfast fad så 🙂
Hej
Til brødet – hvilken størrelse pande er passende/har du brugt?
(Skal ud og købe en).
Tak og mvh Hanne
Hej:)
Kan man måske bruge linsemel af røde linser i stedet?
Vh Maja
Hej Maja
Jeg har aldrig prøvet 🙂
Hej Emma. Der mangler information om ovnens temperatur ☺️ Tak for skønne opskrifter. Venligst Dorthe