Socca

Socca er en form for fladbrød, der tilberedes af kikærtemel. Det er ufattelig let at lave og smager helt vidunderligt som tilbehør til forskellige dips og karryretter.

Jeg holder også af at bruge det proteinrige socca fladbrød som en form for pizzabund, som jeg topper med cremet haydari og ovnristede grøntsager. Det er hurtigt at bikse sammen, og slår pizzamandens menukort med flere længder.

socca kikærtefladbrød

Socca

 

Bedøm denne ret

Fladbrød til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 10 min / i alt 25 min

Ingredienser

  • 3 dl kikærtemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 3 dl lunken vand
  • 1 + 1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Pisk kikærtemel, salt, vand og 1 spsk. olivenolie sammen med et piskeris, til du får en helt glat
dej uden klumper. Du kan også bruge en køkken- maskine (blender, foodprocessor el.lign.) til hurtigt at blande dejen. Lad dejen stå i 15 minutter.

Opvarm en pande, der kan tåle at komme i ovnen, og smelt ghee eller smør herpå. Lad panden blive godt varm. Hæld derefter dejen på panden, og vend den rundt, så dejen fordeler sig lidt op ad kanterne. Sæt panden i ovnen i 10 minutter, indtil din socca er gylden, sprød og fast. Flip soccaen over på en tallerken, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Socca fladbrød

Socca er en storfavorit i vores hjem. Det er et lækkert fladbrød af kikærtemel, der både er vegansk og glutenfrit. Og så bliver det både fantastisk sprødt, saftigt og smagfuldt på samme tid.

Soccafladbrødet er super simpelt og består blot af kikærtemel, eventuelle krydderier, olivenolie og vand. Det går virkelig godt til alt fra indiske gryderetter og fransk simremad til falafel og anden mellemøstlig mad. Men fladbrødet stammer oprindeligt fra Nice i Frankrig.

 

TIP: Prøv at servere haydari eller hummus til socca. 

 

socca fladbrød

 

Fladbrød af kikærtemel

Fladbrødet laves af kikærtemel. Det er et mel, der består af fintmalede kikærter. Kikærtemel er virkelig , da det både er alsidigt, sundt og billigt, så I kan godt forberede jer på en del opskrifter med det i fremtiden. Melet findes hos etniske købmænd, og der står som regel “gram flour” eller “besan” på posen.

 

TIP: Du kan også bruge kikærtemel i lækre naanbrød, i indiske besanpuda pandekager eller blomkåls hotwings

 

Krydderier

Socca kan laves helt uden krydderier, men du kan også tilsætte enten friske eller tørrede krydderurter. Jeg bruger ofte stødt koriander og spidskommen i soccaen for at give ekstra smag, men brug endelig de krydderier, du har, eller undlad det helt.

Som det er med de fleste klassiske opskrifter, kan socca laves det på et utal af forskellige måder, alt efter hvor og af hvem, man får det serveret. Det er kun én ting for: I må i køkkenet og eksperimentere.

 

TIP: Prøv socca til afrikansk curry med kylling og peanutbutter

Shop the post

- reklamelinks

20 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Uh jeg er også helt pjattet med haydari, men har aldrig turde kaste mig ud i en hjemmegjort version. Det skal der simpelthen ændres på nu:)

  2. Det ser og lyder virkelig lækkert.. skal helt sikkert prøve det brød.. ved du egentlig om man selv kan lave kikærtemel? Tænker man kan jo selv lave mandelmel. Eller er det så fint at det er svært at lave i en alm blender eller foodprocessor?

  3. Det lyder jo super lækkert. kan man bare smøre brødet ud på en bradepande i stedet for at komme det i en pande?

    1. Hejsa Lisa 🙂 Det ved jeg ærligt talt ikke. Jeg ville forsøge med en ildfastform i stedet.

  4. Så vil jeg give mig i kast med dette spændende madbrød. Jeg er dog lidt forvirret. I teksten før opskriften skriver du at du plejer at bruge både bagepulver og natron, men i opskriften står der ingen af delene? Kan du hjælpe 🙂

    1. Hej Cecilie 🙂 Jeg er fornyligt begyndt at lave socca uden, og da jeg forestrækker det, har jeg opdateret indlægget. Tak fordi, du gjorde mig opmærksom på det 🙂

  5. Ser rigtig lækkert ud, jeg har kun en støbejerns gryde der kan gå i ovnen, ville jeg kunne bage det i denne tror du?
    Eller skal jeg holde mig til det ildfaste fad i stedet?

  6. Hej
    Til brødet – hvilken størrelse pande er passende/har du brugt?
    (Skal ud og købe en).
    Tak og mvh Hanne

  7. Hej Emma. Der mangler information om ovnens temperatur ☺️ Tak for skønne opskrifter. Venligst Dorthe

Skriv en kommentar