Annonce

Bananbrød med Mørk Mælk chokolade ganache

Bananbrød er altid et hit. Svampet, saftigt, sødt. Og denne udgave er særligt god, for den toppes med en uimodståelig ganache af Mørk Mælk 55% chokolade fra Anthon Berg.

Opskriften er simpel at gå til, og kagen kan sagtens tilberedes dagen inden, den skal serveres. Jeg vil dog anbefale, at du venter med at toppe med ganache til få timer inden servering, så den holder sig flot og blank.

Banankage med chokolade ganache

Bananbrød med Mørk mælk ganache

 

Bedøm denne ret

Kage til 12 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 1 t / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

  • 100 g sukker
  • 3 æg
  • 3 mellemstore bananer
  • 100 g smør
  • 100 g finvalsede havregryn
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron
  • 1 knsp. salt

Mørk mælk Ganache

  • 200 g Mørk mælk chokolade
  • 1 dl fløde

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Mos bananerne i med en gaffel. Smelt smørret i en lille kasserolle. Kom banan, smeltet smør og havregryn i æggesnapsen, og pisk det sammen. Tilsæt dernæst hvedemel, bagepulver, natron og salt, og pisk til du får en ensartet dej.

Fordel dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Bag kagen i 50-60 minutter, til den er flot gylden. Lad dernæst kagen køle af.

Smelt chokolade over et vandbad. Bring fløden i kog i en kasserolle. Hæld den straks over i den smeltede chokolade, og rør forsigtigt, til det blandes, og du får en skinnende ganache. Fordel ganache over banankagen. Lad den sætte sig inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Bananbrød med ganache

Bananbrød med ganache

Bananbrød med ganache er uden tvivl mere end kage end et brød. Men da bananerne tilføjer en god portion sødme og en saftig konsistens, kan man spare lidt på sukker og smør i forhold til andre kageopskrifter.

Hos mig rimer bananbrød altid på chokolade. Her har jeg dog valgt at tilføje chokolade i form af en cremet ganache på toppen fremfor chokolade stykker i kagen. Hvis du foretrækker at bruge begge dele, vil jeg bestemt ikke så i vejen for det.

TIP: prøv også min opskrift på bananpandekager eller et sundt bananbrød

 

mælke chokolade ganache

Mørk mælk ganache til bananbrød

Ganache er en emulsion af væske (typisk vand, mælk, fløde) og chokolade. Det giver en cremet og mere luftig konsistens, som en fløjsblød chokoladecreme.

Til denne ganache bruger jeg fløde og Mørk Mælk 55% chokolade fra Anthon Berg. Mørk mælk er en mørk mælkechokolade med en mere fremtrædende kakaosmag end en klassisk mælkechokolade. Den er dog stadig dejlig cremet og mild, og derfor perfekt til en ganache.

TIP: Prøv også min opskrift på lækre cookies med brunet smør, pekannødder og Anthon Bergs lækre mælkechokolade

banankage med dark milk ganache

bananbrød med ganache

 

Anthon Berg chokoladeplader

Mørk Mælk 55% er en del af en ny premium pladeserie fra Anthon Berg, der er centreret omkring rene kvalitets chokolader. Hver variant har sin egen særlige smag og egenskaber, der også gør dem gode at bruge i madlavning. Det beviser denne opskrift på bananbrød med Mørk mælk ganache uden tvivl!

TIP: prøv også at bruge Mørk Mælk chokoladen i min opskrift på chokoladetrøfler, muffins med kikærter og chokolade eller smelt den og dyp lækre hjemmebagte biscotti i!

 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar