Bananbrød med ganache
Bananbrød med ganache er uden tvivl mere en kage end et brød. Men da bananerne tilføjer en god portion sødme og en saftig konsistens, kan man spare lidt på sukker og smør i forhold til andre kageopskrifter.
Hos mig rimer bananbrød altid på chokolade. Her har jeg dog valgt at tilføje chokolade i form af en cremet ganache på toppen fremfor chokolade stykker i kagen. Hvis du foretrækker at bruge begge dele, vil jeg bestemt ikke så i vejen for det.
TIP: prøv også min opskrift på bananpandekager eller et sundt bananbrød
Mørk mælk ganache til bananbrød
Ganache er en emulsion af væske (typisk vand, mælk, fløde) og chokolade. Det giver en cremet og mere luftig konsistens, som en fløjsblød chokoladecreme.
Til denne ganache bruger jeg fløde og Mørk Mælk 55% chokolade fra Anthon Berg. Mørk mælk er en mørk mælkechokolade med en mere fremtrædende kakaosmag end en klassisk mælkechokolade. Den er dog stadig dejlig cremet og mild, og derfor perfekt til en ganache.
TIP: Prøv også min opskrift på lækre cookies med brunet smør, pekannødder og Anthon Bergs lækre mælkechokolade
Anthon Berg chokoladeplader
Mørk Mælk 55% er en del af en ny premium pladeserie fra Anthon Berg, der er centreret omkring rene kvalitets chokolader. Hver variant har sin egen særlige smag og egenskaber, der også gør dem gode at bruge i madlavning. Det beviser denne opskrift på bananbrød med Mørk mælk ganache uden tvivl!
TIP: prøv også at bruge Mørk Mælk chokoladen i min opskrift på chokoladetrøfler, muffins med kikærter og chokolade eller smelt den og dyp lækre hjemmebagte biscotti i!