ANNONCE

Cookies med brunet smør, pekannødder og mælkechokolade

Dette er min nye ultimative yndlingscookie. Den er sej og sprød, sød, salt og nøddeagtig på samme tid.

Brunet smør giver en vidunderlig karamelagtig smag til de sprøde og seje cookies. Sammen med ristede pekannødder og mild 44% Mælk chokolade fra Anthon Berg får du noget nær den perfekte cookie.

 

 

 

Cookies med brunet smør, pekannødder og mælkechokolade

 

Bedøm denne ret

Cookies til 12 personer
forberedelse 15 min + 1 t på køl / tilberedning 15 min / i alt 1,5 t

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 100 g pekannødder
  • 125 g sukker
  • 150 g brun farin
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron
  • 150 g Anthon Berg 44% Mælk chokolade

Fremgangsmåde

Kom smør i en kasserolle, og smelt det langsomt. Lad smørret simre ved middel varme, imens du pisker. Smørret vil først bruse meget, hvorefter det falder til ro. Lad det simre til det er flot gyldent og ravfarvet, og hæld dernæst smørret over i en skål. Lad det køle af, til smørret er stuetemperatur.

Rist pekannødderne på en pande, til de begynder at dufte og blive let gyldne og sprøde. Tag nødderne af varmen, og lad dem køle helt af. Hak derefter nødderne groft.

Pisk det brunede smør sammen med sukker, brun farin, vaniljepulver og salt med en elpisker i en skål. Tilsæt æg, og pisk til en ensartet masse. Tilsæt mel, bagepulver og natron. Vend det sammen med en dejskraber, til du har en ensartet dej.

Hak chokoladen og de ristede pekannødder groft, og vend det i dejen med en dejskraber. Sæt dejen på køl i en time, til den har sat sig.

Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen til kugler, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er rigeligt med mellemrum mellem kuglerne.

Bag cookierne i 12-15 minutter, til de er let gyldne i kanterne. Lad dem køle af 5 minutter på bagepladen, inden de flyttes over på en bagerist. Servér gerne dine cookies lune og nybagte.

Find flere opskrifter i samme kategori

Cookies med brunet smør og mælkechokolade

Cookies med brunet smør og mælkechokolade er en perfekt smagskombination. Det giver en cookie, som kombinerer det bedste fra de klassiske amerikanske chocolate chip cookies med en mere kompleks, dyb og nøddeagtig smag. Den milde og cremede 44% Mælkechokolade er altså i perfekt selskab med brunet smør og ristede pekannødder, som også tilføjer knas til cookiesene.

TIP: Prøv også min opskrift på biscotti med mandler eller småkager med spiselige blomster

 

 

Brunet smør

Hemmeligheden bag de gode cookies er brunet smør. Når smør brunes, får det en vidunderlig karamelliseret farve og smag.

Når smørret smeltes og langsomt brunes i en gryde, falder mælkeproteinerne til bunden og vil tage farve og smag. På fransk kalder man faktisk brunet smør beurre noisette (hasselnødde-smør) på grund af den karamelbrune farve og nøddeagtige smag.

44% Mælk chokoladeplade fra Anthon Berg

Jeg vil anbefale dig at bruge 44% Mælk til opskriften – også selvom du normalt er fan af mørk chokolade. Mælkechokoladen har en mild, cremet og sød smag, som passer perfekt som kontrast til de andre elementer i cookiesene.

Som alternativ kan du også vælge 55% Mørk Mælk, som er en mælkechokolade med mere kakaosmag.

Begge plader er en del af en ny premium serie fra Anthon Berg, der er centreret omkring rene kvalitets chokolader. Hver variant har sin egen særlige smag og egenskaber, der gør dem skønne at spise og gode at bruge i madlavning.

TIP: hvis du er på udkig efter noget sødt med chokolade, så kan jeg også anbefale min opskrift på gateau marcel orange eller en chokoladetærte med granatæble

 

 

Cookies i fryseren

Et god tip er, at du kan rulle kugler af kagedej og opbevare dem i en boks i fryseren. På den måde kan du tage enkelte kugler cookiedej op og bage dem, så du altid har nybagte cookies på lager. Perfekt til når man får gæster på besøg, men ikke har tid til at stå i køkkenet!

Hvis du bager frosne cookiekugler, behøver du ikke at vente på, at de tør op, før du kommer dem i ovnen. De skal blot have et par minutter længere, end hvis de blot var køleskabskolde.

TIP: Prøv også en af mine opskrifter på sunde cookies: cookies med nøddesmør eller cookies med havregryn (begge med chokolade… selvfølgelig)

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar