Bananbrød

Dette bananbrød er ikke bare super nemt og ekstrem lækkert – det er tilmed dejlig sundt! Som en sund banankage, men bagt i rugbrødform og ikke helt så sukkersødt.

Mit bananbrød er både luftigt og saftigt. Med en perfekt sødme fra modne bananer og med masser af chokoladestykker.

Brødet er både gluten- og mælkefrit, og det indeholder kun 6 ingredienser: Bananer, æg, dadler, peanutbutter, bagepulver og chokolade. Alle nogle, du med stor sandsynlighed allerede har i køkkenet.

 

sundt bananbrød

Sundt bananbrød

 

Bedøm denne ret

Kage til 8-10 stykker til 6 personer personer
forberedelse 5 min / tilberedning 50 min / i alt 55 min

Ingredienser

 • 2 modne bananer (200 g)
 • 3 æg
 • 4 bløde dadler (50 g uden sten)
 • 4 spsk. peanutbutter eller mandelsmør (120 g)
 • 1 tsk. bagepulver
 • 100 g chokolade

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader på den almindelige ovnfunktion. Du skal ikke bruge varmluft til denne opskrift, da det kan få dit bananbrød til at hæve ujævnt.

Kom banan, æg, udstenede dadler, peanutbutter og bagepulver i en foodprocessor eller blender, og blend det sammen til en helt glat dej.

Hak chokoladen groft, og rør det i dejen. Fordel nu dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.

Bag dit bananbrød i ovnen i 50 minutter, til det er gyldent og giver efter efter et let tryk. Servér og nyd lunt eller afkølet.

Find flere opskrifter i samme kategori

bananbrød sund

Sundt bananbrød uden sukker, mælk og gluten

Bananbrød er den lækreste hverdagsforkælelse. Det smager præcis, som et bananbrød kan skal og bør. Luftigt, svampet og sødt. Men det indeholder hverken hvidt sukker, mælk eller gluten.

Opskriften er altså perfekt, hvis du får en allergiker på besøg. Men det er også en fantastisk sød og sund snack, der kan nydes med den bedste samvittighed.

 

TIP: Prøv også min opskrift på sunde gulerodsmuffins eller muffins med kikærter og chokolade

 

sund bananbrød

glutenfrit bananbrød

Bananbrød med peanutbutter, dadler og chokolade

Mit bananbrød laves på modne bananer, der blendes sammen med æg, bagepulver, dadler og peanutbutter.

Jeg er vild med at bruge bananer i sundere søde sager, da de giver en naturlig sødme. Prøv eksempelvis også mine sunde cookies, de evigtgode bananpandekager eller sunde muffins, der laves med modne bananer. Jeg kan også anbefale dig at bruge modne bananer til at lave en sprød og lækker banangranola.

Udover bananer får bananbrødet sin sødme fra dadler. Dadlerne tilføjer lige en tand ekstra sødme, og gør brødet ekstra saftigt. På den måde er det muligt at lave et bananbrød uden sukker.

Peanutbutteren erstatter mel i opskriften, og så giver det en diskret smag til brødet. Holder du ikke af peanutbutter, kan du snildt bruge mandelsmør i stedet.

Jeg vender en generøs mængde hakket mørk chokolade i bananbrødet. Det kan sagtens undværes, men hvorfor dog? 😉

 

TIP: denne opskrift var min mest populære i 2020. Find top 10 listen her!

 

 

bananbrød peanutbutter

 

Nem opskrift på bananbrød

Denne opskrift er utrolig nemt at lave. Så længe du blot har en form for køkkenmaskine – en blender, foodprocessor eller stavblender – kan den bikses sammen på få minutter.

Ingredienserne skal blot blendes sammen, og vendes med lidt (eller meget…) hakket chokolade. Og dernæst kan den fordeles i en bageform beklædt med bagepapir og ryge i ovnen. En lille time efter, er der lunt og uimodståeligt lækkert bananbrød klar til servering.

 

TIP: Prøv også min opskrift på hjemmelavede flødeboller

 

 

bananbrød med bananere på toppen

Bananbrød med bananer på toppen

Hvis du har en ekstra moden banan liggende i frugtskålen, kan jeg varmt anbefale, at du fordeler den over dejen, inden den kommes i ovnen. Del den eksempelvis på langs, så du får to halve bananer, og læg dem forsigtigt i overfladen. Du kan også skære den i skiver og anrette dem i overfladen, eksempelvis sammen med lidt hakket mørk chokolade.

Når bananerne på toppen af brødet bages, karamelliserer de let, og det smager simpelthen så skønt så skønt.

 

TIP: Prøv også min anden opskrift på et sødere bananbrød med chokolade ganache, der får en rigtig klassisk banankage-smag.

 

Tip til det bedste bananbrød

Hvis du oplever, at dit bananbrød falder sammen, efter det kommer ud af ovnen, kan du prøve følgende tips:

 • Bag bananbrødet lidt længere. Det er vigtigt, at det er bagt i midten, så det holder formen efter bagning. 
 • Tjek at dit bagepulver er friskt. Hvis bøtten er for gammel, kan det påvirke hæveeffekten.
 • Sørg for, at dejen er blendet fuldstændig, til den er helt glat. Der skal ikke være klumper af peanutbutter eller dadler, da dejen da bliver for tung og kan falde sammen.

 

 

Opskrifter på glutenfrie kager

Jeg har mange opskrifter på lækre glutenfrie kager på bloggen. Alt fra gulerodskage til lækre chokoladekager. Prøv nogle af mine favoritter her:

Shop the post

- reklamelinks

48 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Det ser skønt ud. Det vil jeg straks handle ind til. Tillykke med Otto, og tak for at være til inspiration hver dag. <3

 2. Lavede bananbrødet i torsdags, og det smagte super godt. Alle i familien var vilde med det. Tak for en skøn, nem og sundere opskrift, som også kan bruges til hverdagens kaffebord.

 3. Hej Emma 🙂
  Jeg prøvede at lave dit lækre bananbrød men desværre blev hævede det slet ikke. Hvor stor er den rugbrødsform mon du bruger?

  1. Hej Simone
   Jeg har ikke lige de præcise mål, men bare en helt almindelig rugbrødsform. Det burde ikke være det, der gør forskellen. Har du andre idéer til, hvor det kunne været gået galt?

 4. Hej Emma ? Jeg bagte dette bananbrød i går, og det smagte dejligt. Desværre hævede det slet ikke. Faktisk blev det kun halv størrelse af den på dine billeder. Jeg kan se en anden også har haft samme problem. Det eneste jeg gjorde anerledes end dig var, at jeg bagte bananbrødet direkte i rugbrødsformen, da jeg ikke havde noget bagepapir, der var stort nok. Men jeg synes jo ikke det burde have nogle påvirkning på det ?

  1. Hej Sabrina 🙂
   Jeg tror faktisk godt, at det kan gøre en forskel, at brødet bages direkte i formen. Ellers skal du være obs på at:
   – du bruger almindelig ovnfunktion og ikke varmluft.
   – at ovnen er forvarmet
   – at de bagepulver ikke er for gammelt

  1. Hej Charlotte 🙂 Det tror jeg sagtens. Ellers holder det sig fint frisk en 4 dages tid 🙂

 5. Hej Emma,

  Super lækker opskrift – bananbrødet smager vidunderligt! Dig synes jeg at det hurtigt blev meget “kompakt”…. Tror du man vil kunne tilsætte 1-2 spæk fiberHUSK, for at undgå dette? Har du været ude for samme problem?

  Mvh Julie

  1. Hej Julie 🙂 I så fald tror jeg, du skal tilsætte lidt væske, fx mælk eller et ekstra æg.

  1. Hej Christina 🙂 Jeg tror det desværre ikke, da det er med til at give brødets konsistens.

 6. Hej Emma
  Kunne du forestille dig noget man kunne erstatte æg med i bananbrødet hvis man er nødt til at undgå det?
  Vh Malene

 7. Hej Emma,

  Jeg har forsøgt mig med din gode opskrift.

  Jeg oplevede desværre, at mit brød faldte sammen, da jeg tog det ud af ovnen. Stykkerne blev derfor halv højde af dine (og selvom meget velsmagende) ikke til et brød, men nærmere en kage – Den mistede desværre al den luftighed, som dit brød ser ud til at have.

  Nogle idéer til hvad årsagen hertil kunne være?

  1. Hej Nicole
   Jeg har skrevet flere tips i opskriften, som du måske kan bruge 🙂
   KH E

 8. Hej Emma!
  virkelig nice opskrift og den smager så godt!
  Nu har jeg efterhånden lavet den 3 gange, den hæver ret godt når tiden er gået og jeg mærker den er fast i formen. Jeg tager den ud for at den køler ned (stadig hævet). Jeg kommer tilbage efter 5-10 min, så er toppen ligesom faldet ned og er som om den ikke er hævet overhovedet 🙁
  Har prøvet at giv den ekstra tid osv,og sørget for dejen er glad. Men stadig mister den 1/3 højde efter den køler ned. Hvad tror du kan være galt?

  Mange tak 🙂

  1. Hej Simay 🙂 Åh jeg har lidt svært ved at gennemskue det. Mit falder jo også en smule sammen, så du skal ikke forvente, at det står fuldstændig, som når det kommer ud af ovnen.

  1. Det tror jeg desværre ikke, da de ikke er bløde nok. I så fald skal ud udbløde dem i kogende vand først.

 9. Hej!
  Skal lige til at sætte brødet i ovnen ?
  Men synes, at min dej er ret tynd, er det sådan en skal være?

 10. Jeg savner et alternativ til peanutbutter/mandelsmør pga. allergi. Har du nogle gode tips til det?

 11. Hej Emma!
  Ved du hvor mange kalorier der er i bananbrødet hvis man følger din opskrift? ☺️

 12. Kære Emma,
  Jeg har netop lavet dit lækre bananbrød for et par dage siden, men da jeg tog det ud af ovnen faldt det sammen og blev meget lavt og kompakt. Dit ser så fint og fluffy ud. Har du en idé om hvad der kan have været gået galt? 🙂 fulgte opskriften til punkt og prikke.
  Det smagte dejligt alligevel, men vil gerne prøve igen!
  Kærlig hilsen, Stine

  1. Hej Stine
   I blogpostet har jeg tilføjet forslag til, hvad fejlen kan være. Måske det også kan være størrelsen på bananerne? Jeg tænker, jeg måske skal veje af, hvor mange gram man skal bruge, da der jo kan være stor forskel på bananers størrelse

 13. Hej Emma,
  Jeg vil super gerne kaste mig over denne lækre opskrift, men jeg er lidt i tvivl om mængde-forholdene. Hvor mange gram banan og dadler skal der i? For oplever der er stor forskel på størrelsen af begge ingredienser, så der hurtigt kan komme for meget eller for lidt af tingene i.
  Kærlig hilsen Caroline

  1. Hej Caroline
   Jeg har faktisk ikke vejet af, men det må jeg lige prøve at gøre, næste gang jeg bager brødet 🙂
   KH E

 14. Hej. Meget dejlige opskrifter men desværre meget forkert gentagne gange at skrive, at bananbrødet er uden sukker, eftersom der er sukker i chokolade. Håber der bliver rettet op på denne forkerte information.

 15. Jeg skriver igen, og det gør jeg fordi dit forslag om, at jeg kan bruge sukkerfri chokolade ikke vedkommer den kendsgerning, at du i din opskrift skriver noget, som ikke passer. Hvad hvis een af dine fans fulgte opskriften og serverede kagen for en veninde, som har sukkersyge? I den tro at kagen er uden sukker? Det er vigtigt – og især i dette tilfælde hvor dine opskrifter vækker megen begejstring hos rigtig mange – at man kan stole 100 % på det, du skriver.
  A propos vedrørende tidligere kommentar så mangler jeg også at vide, hvor stor en rugbrødsform, du bruger. Det er afgørende for et vellykket resultat, så jeg håber du vil have lidt ulejlighed med at måle den – evt. ved at angive hvor mange liter den rummer eller endnu bedre ved at angive højde, bredde og længde på formen samt om det er en metalform eller een af silicone (det er nemlig min erfaring at materialet også har betydning for resultatet). På forhånd tak.

 16. Hej Emma Martiny
  Tusind tak for en virkelig lækker opskrift på noget sødt, som kan spises med god samvittighed 😉 Kh Anne

 17. Hej Emma. Ville man kunne erstatte peanutbutteren med helt almindelig mel hvis man vil spare på kalorierne og det ikke gør noget at kagen er med gluten?
  I så fald, hvor meget mel kan jeg så komme i for at få samme resultat?

  1. Hej Cecilie
   Jeg har aldrig prøvet, så jeg tør desværre ikke gætte på mængden. Men vend endelig retur med respons, hvis det fungerer godt 🙂

   1. Så fik jeg eksperimenteret lidt med opskriften! Istedet for kun at bruge peanutbutter så “skiftede” jeg det ud med 30gram hvedemel og 50 gram peanutbutter.
    Det fungerede super godt,og den bliver lige så lækker som den originale opskrift. Den er perfekt hvis man gerne vil sparer lidt på kalorierne.
    Da jeg lavede dejen med 120gram hvedemel, blev dejen desværre til den lidt tørre side på trods af en ekstra banan.

 18. Kære Emma !
  Jeg har virkelig mange gange overvejet at bage brødet her, men har en en mærkelig årsag aldrig fået det gjort.
  Men her i weekenden skete det, da jeg stod med brune bananer og et par unger der krævede noget sødt bagværk – og dette helst med det samme. Også kom jeg i tanke om bananbrødet her som endda skulle være lynhurtigt at smække sammen. Og det var det ! Nemmere end nemt! Men bedst af alt: ualmindeligt velsmagende og helt tilpas sødt og salt. Og jeg elskede konsistensen, sådan helt svampet og lækkert ! Vi spiste næsten hele brødet herhjemme samme dag. Allerlækrest var det helt nybagt og lunt. Så skar vi det i skiver og smurte god smør ovenpå som smeltede sammen med chokoladen.
  Helt klart en nyfunden favorit som bliver en genganger i vores køkken ! Tak.

  Kh

  1. Kære Kirstine
   Hvor er jeg glad for, at opskriften også hitter hos dig 🙂 Tak for din kommentar!

Skriv en kommentar