REKLAME

Bananmuffins med Sunsweet svesker

Disse bananmuffins med svesker er en god snack, når du er i humør til kage. Muffinsene er uden tilsat sukker, men sødes i stedet med banan og svesker, som er fyldt med fibre, vitaminer og mineraler, så de nærer og mætter godt.

De lækre bananmuffin er utrolig nemme at lave, og de udgør et fremragende indslag i madpakken.

bananmuffins med svesker

Bananmuffins med svesker

 

Bedøm denne ret

6 muffins
forberedelse 10 min / tilberedning 25 min / i alt 35 min

Ingredienser

  • 1 moden banan
  • 2 æg, str. M/L
  • 2 spsk. peanutbutter (både ”smooth” og ”crunchy” kan bruges)
  • 10 Sunsweet svesker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 75 g mørk chokolade (70 %)

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader på den almindelige ovnfunktion. Du skal ikke bruge varmluft til denne opskrift, da det får dine muffins til at hæve ujævnt.

Kom banan, æg, peanutbutter, svesker og bagepulver i en blender, og kør det sammen til en helt glat dej.

Hak chokoladen groft, og rør det i dejen. Fordel nu dejen i muffinforme, og sæt dem i ovnen i cirka 25 minutter, alt efter deres størrelse, indtil de er hævede og gyldne i overfladen.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sundere muffins med banan og svesker

I hverdagen er jeg vild med søde sager, som kan give en følelse af lidt forkælelse uden at sende blodsukkeret på himmelflugt. Disse muffins med banan og svesker er et fornuftigt indslag i madpakken, da de udelukkende sødes med moden banan og sødmefulde svesker. Men bare rolig: De smager slet ikke kedeligt og helset! De er svampede og søde, præcis som en klassisk banankage.

Indholdet af Sunsweet svesker gør muffinsene fiberrige, hvilket er godt for fordøjelsen og er med til at øge mæthedsfornemmelsen. Svesker har desuden et lavt GI, der kan holde vores blodsukker stabilt. Det er altså en fremragende ingrediens, hvis man ønsker at nyde en sød snack som et godt mellemmåltid,

Svesker har en frugtig smag, som gør, at de passer fremragende i en kage med anden frugt. I disse muffins tilsætter jeg også lidt hakket mørk chokolade, men du kan også tilsætte bær som hindbær og blåbær.

Tip: Prøv også svesker i en salat med boghvede og bagt rødbede

 

Sunsweet svesker

Du er måske vant til at bruge svesker til jul, men der er gode grunde til også at inkludere de saftige tørrede frugter resten af året. Svesker er en rig kilde til fibre, og indeholder 7,1 g fibre pr. 100 g – dette er cirka en fjerdedel af dit daglige fiberbehov. Og så indeholder Svesker vitaminer og mineraler, især kalium, K-vitamin og B6, samt mangan og kobber, som bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress.

Sunsweet har i mere end 100 år dyrket og tørret svesker af den bedste kvalitet. Virksomheden består af et kooperativ af frugtavlere, hvoraf mange er familiefirmaer. Sveskerne laves af solmodne boller, som tørres helt uden tilsætningsstoffer.

 

TIP: Prøv også opskriften på påskeæg med svesker

 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar