Sunde muffins med banan og peanutbutter

Disse muffins finder I opskriften på i Herlig & ærlig mad.

Hvis I kigger ingredienslisten igennem, vil I nok blive overraskede over hvor få og sunde ingredienser, muffinsene indeholder: Nærmest kun banan, æg, peanutbutter og lidt hakket chokolade.

De er altså helt perfekte til at peppe madpakken op med lidt selvforkælelse!

Muffins med banan og peanutbutter

 

Bedøm denne ret

4 store eller 6 små muffins
forberedelse 15 min / tilberedning 15-25 min / i alt 40 min

Ingredienser

 • 1 moden banan
 • 2 æg, str. M/L
 • 2 spsk. peanutbutter (både ”smooth” og ”crunchy” kan bruges)
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 knsp. salt
 • evt. lidt ahornsirup
 • 50 g mørk chokolade (70 %)

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader på den almindelige ovnfunktion. Du skal ikke bruge varmluft til denne opskrift, da det får dine muffins til at hæve ujævnt.

 

Kom banan, æg, peanutbutter, bagepulver og salt i en foodprocessor eller minihakker, og blend det sammen til en helt glat dej. Tilsæt en smule ahornsirup, hvis din banan ikke var helt moden og prikket, og dejen derfor ikke er blevet sød nok.

 

Hak chokoladen groft, og rør det i dejen. Fordel nu dejen i muffinforme, og sæt dem i ovnen i 15-25 minutter, alt efter deres størrelse, indtil de er hævede og gyldne i overfladen.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

Sunde muffins med banan

Mine sunde muffins med banan, peanutbutter og chokoladestykker er en evig favorit hjemme hos os! De er utrolig nemme at lave, men smager simpelthen bare så skønt. Svampet og lækre og lige tilpas søde.

Jeg vender tilbage opskriften igen og igen. De er så nemme at lave og smager dejlig sødt, selvom de er ganske sunde. De lækre sunde muffins ikke tager mig mere end en halv time at bage. Derfor er de perfekte, når lysten til noget sødt pludselig melder sig.

Jeg er i det hele taget vild med at bruge banan i bagværk, da det giver en dejlig naturlig sødme. Prøv eksempelvis mine sunde cookies, de evigt gode bananpandekager eller mit populære (sunde) bananbrød. Eller brug de modne bananer til bananis med chokolade eller til at gøre en granola ekstra sprød og lækker som i denne opskrift på banan granola. Hvis du er mere til den helt klassiske, svampede banankage, så er mit bananbrød med chokolade ganache virkelig et godt bud!

TIP: Prøv også en sund jordbærtærte eller en sund gulerodskage med bønner

 

Sunde muffins til madpakken

Opskriften her giver blot 4 muffins. Det skyldes, at jeg som regel bager dem på hverdage, når jeg har en enkelt moden banan, der ligger og stirrer på mig fra frugtskålen. Så passer det lige med, at den kan forvandles til en sund eftermiddagssnack. Og så har Simon og jeg begge en muffin til madpakken dagen efter.

Skal du servere muffinsene til flere, eller har du flere bananer liggende, ganger du naturligvis bare opskriften op.

 

TIP: Prøv også min opskrift på sunde gulerodsmuffins eller muffins med kikærter og chokolade eller chokorug med chokolade

 

Shop the post

- reklamelinks

19 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma
  Jeg har netop købt Herlig & ærlig mad og er simpelthen så glad for den! Så mange lækre opskrifter med gode ingredienser, smukke billeder og fine tekster – så flot arbejde! 🙂
  Jeg havde dog lidt håbet at kunne finde en opskrift de på croissanter, du viste her: http://www.emmamartiny.dk/2015/08/06/smaa-ting-40/
  Kommer croissanterne i dessertbogen eller er de blevet fravalgt? Hvis sidstnævnte er tilfældet, ville jeg blive så glad for en opskrift på dem her på bloggen, hvis det er muligt. De ser simplethen SÅ lækre ud!
  KH

  1. Hejsa Anna 🙂 Dejligt at høre, du er glad for den! Croissanterne blev sorteret fra, simpelthen fordi, det er enormt svært at forklare processen forholdsvis kortfattet på tekst. Croissanter skal man folde på en meget bestemt måde, før det lykkes, så min redaktør synes, det blev for avanceret.
   Jeg regner dog stærkt med at dele dem en anden gang – måske I en video, så man rigtig kan se fremgangsmåden 🙂

 2. Lyder super lækkert! Dem skal jeg helt sikkert prøve at lave, næste gang jeg (endnu engang) har købt for mange bananer:-) Har dog ikke hverken en foodprocessor eller minihakker, kan jeg bruge en almindelig elpisker eller stavblender?

 3. Jeg blev simpelthen nød til at prøve disse muffins med det samme – og hold nu op hvor er de lækre ???
  Tak for en super simpel og god opskrift.

 4. Hej Emma 🙂
  Tak for opskriften, hvor ser de gode ud!
  Jeg så lidt af videoen Instagram; der står der vidst to æg – afhænger det bare af deres eller bananens størrelse måske?

 5. Hej Emma.
  Jeg faldt lige over din opskrift på sunde banan muffins med peanutbutter, og ville høre om de er velegnet til at fryse? Jeg går på barsel inden længe, og forsøger at gøre det lidt nemt, for mig selv ?
  og så ser dine opskrifter bare så lækre ud ! ?
  Corona-krammer fra Christina ☺️

  1. Hej Christina
   Jeg har faktisk aldrig prøvet (de forsvinder lidt for hurtigt herhjemme). Men jeg tror sagtens, de kan fryses 🙂
   God barsel!

 6. Har lige fået dem ud af ovnen og de er bare SÅ gode! Dejligt med et sundere alternativ når man er lækkersulten -og rart at få brugt de bananer der altid bare ligger ?

Skriv en kommentar