-
Link kopieret
Asiatiske kyllingelår
De her asiatiske kyllingelår smager ganske enkelt helt fantastisk. Den lækre marinade af blandt andet soja og peanutbutter gør kødet utrolig mørt og smagfuldt. Med ingefær, hvidløg og ristede sesamfrø, der giver en krydret og stjerne lækker smag.
Kyllingelårene bliver ekstra gode, hvis du lader dem marinere natten over på køl. Jeg plejer at røre marinaden sammen og stille kyllingelårene i køleskabet dagen inden, når jeg laver aftensmad og alligevel har gang i køkkenet. Næste aften, 24 timer efter, skal jeg blot smide kyllingelårene i ovnen og lave lidt tilbehør. Så der er et nemt luksusmåltid klar på nul-komma-tyve minutter.

Kylling til 4 personer
Forberedelse 1 – 24 t /I alt 30 min arbejdstid
INGREDIENSER
- 12 kyllingelår
- 2 fed hvidløg
- 1 tommel ingefær
- 1 lime
- 2 spsk. peanutbutter
- 2 tsk. kokossukker eller rørsukker
- 0,5 dl sojasauce
- 0,5 dl ristet sesamolie
- 3 spsk. sesamfrø
Rist sesamfrøene på en tør pande, og lad dem køle af på en tallerken.
Riv hvidløg og ingefær fint. Pres saften fra limefrugten. Rør hvidløg, ingefær, limesaft, sojasauce, peanutbutter, sukker og sesamolie i en større skål (fx en margretheskål) . Tilsæt de afkølede, ristede sesamfrø.
Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle, og vend dem i marinaden. Lad kødet marinere i mindst 1 time, dog gerne natten over i køleskabet.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Beklæd et ildfast fad med bagepapir, og fordel kyllingelår og marinade heri. Bag kyllingelårene i ovnen i 20 minutter, til de er flot gyldne og gennemstegte.
Anret kyllingelårene på et serveres fad og pynt evt. med lidt frisk koriander eller mynte. Kom gerne den resterende marinade fra fadet i en lille skål, så den kan serveres som en sauce til retten.
Opskrift på asiatiske kyllingelår
Disse asiatiske kyllingelår kan nærmest ikke roses nok. De er utroligt smagfulde, krydrede, saftige, møre... Ja, jeg kunne blive ved! Sammen med min populære opskrift på kyllingesatay er det uden tvivl en af de lækreste opskrifter med kyllingekød, jeg kender til. Det asiatiske køkken med alle dets krydderier er oplagt at kigge til, når man tilbereder kylling. Det kan sparke liv til kødets mere neutrale smag og gøre det mere mørt og saftigt.TIP: Du kan sagtens bruge andre udskærringer af kylling til opskriften. Alt fra kyllingebryst til vinger vil fungere så fint!
Asiatisk marinade til kylling
Til denne asiatiske marinade bruger jeg en blanding af ingredienser, der gør kyllingekødet mere mørt og giver det en vidunderlig smag. Sojasauce - er med til at gøre kødet super mørt. Det giver en karakteristik smag og erstatter salt i det asiatiske køkken. Peanutbutter - Peanutbutter giver en god nøddesmag, og så gør både marinaden mere "snasket" (på den gode måde!). Sesamolie - Det er vigtigt, at du bruger en ristet sesamolie, der tilføjer en helt magisk smag til retten. Lime - Et frisk og syrligt modspil fra lime. Du kan snildt bruge citron i stedet. Ingefær og hvidløg - Jeg giver ekstra smag fra ingefær og chili. Du kan også tilføje lidt rød chili, hvis du synes. Sesamfrø - Jeg tilføjer ristede sesamfrø til marinaden, der både tilføjer en skøn smag og lidt knas til kyllingelårene.