Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Banh xeo vietnamesiske pandekager

Vietnamesiske pandekager kaldes “Banh xeo”. De er de lækreste, sprøde og tynde madpandekager. De har farve og smag af gurkemeje, og er helt vidunderlige fyldt med masser af friske krydderurter og grøntsager.

Opskriften er herlig hverdagsmad, der er hurtig, nem og sund. Fyldt med masser af sprøde og farverige grøntsager.

Banh xeo vietnamesiske pandekager

Hovedret til 4 personer til 4 personer personer Forberedelse 10 min /I alt 25 min
INGREDIENSER

  • BANH XEO WRAPS

  • 3 forårsløg
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 æg
  • 300 g rismel
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. salt
  • 1½ dl vand
  • 1 spsk. kokosolie
  • FYLD

  • 2 gulerødder
  • 1 agurk
  • 1 moden mango
  • 1 bakke bønnespirer
  • 1 håndfuld frisk koriander og eller mynte
  • TIL SERVERING

  • sød chilisauce
BANH XEO WRAPS

Rens forårsløg, og skær dem i tynde, skrå skiver. Pisk kokosmælk, æg, forårsløg, rismel, gurkemeje og salt sammen i en skål. Tilsæt vand, indtil du får en flydende pandekagedej. Bag pandekager af dejen i smagsneutral olie på en varm pande.

FYLD

Skær gulerødder, agurk og mango i fine stave. Skyl bønnespirerne. Hak krydderurterne groft.

SERVERING

Servér pandekagerne sammen med grøntsagsfyldet og sød chilisauce.

Banh xeo med grøntsager

vegetariske vietnamesiske pandekager

Vegetarisk opskrift på banh xeo

Banh xeo kan laves med alverdens forskelligt fyld. Traditionelt laves fyldes de sprøde pandekager ofte med både grisekød og rejer sammen. En kombination, der nok ikke er så typisk her i norden, men som er meget hyppig i det vietnamesiske køkken.

Pandekager af rismel og kokosmælk

De sprøde vietnamesiske pandekager, crepes, wraps (eller hvad vi nu skal kalde dem) indeholder af rismel og kokosmel. Rismelet har en hel fin konsistens og bruges ofte i asiatisk madlavning i stedet for hvedemel. Sammen med den fede kokosmælk, får man wraps, der har en virkelig god konsistens. De er sprøde, lidt porøse og dejlig saftige på samme tid.  

TIP: Prøv også min opskrift på congee med kylling eller en lækker banh mi bowl

  Banh xeo wraps  

Fyld til vietnamesiske pandekager

Denne opskrift på banh xeo vietnamesiske pandekager er en vegetarisk version. Fyldet er faktisk helt vegansk, for jeg fylder wrapsene med masser af grøntsager. Andre idéer til lækkert fyld kunne være kylling, tofu eller tigerrejer. Jeg vil også anbefale dig at stege svampe gyldne og vende dem i lidt vietnamesisk teriyakisauce. Det er en sød og smagfuld sauce - lidt som en asiatisk BBQ-sauce. Jeg har også en opskrift på en sund teriyakisauce af dadler her. En købt teriyaki indeholder nemlig utrolig meget sukker, så den nemme hjemmelavede variant kan være et godt alternativ til hverdagen.  

Opskrifter på frisk og farverig asiatisk mad

Jeg er vild med det asiatiske køkken med de mange farver og krydderier. Ofte kan opskrifterne laves med mange grøntsager i friske og sunde versioner. Prøv eksempelvis nogle af mine favoritopskrifter her: