-
Link kopieret
Butterbean-dip med artiskokhjerter
Jeg har et ret massivt hummusforbrug. Vi har næsten altid en skål i køleskabet, og den cremede kikærtedip bliver både brugt til snacks eller som tilbehør til hvad end, der er på menuen. Jeg er af den overbevisning, at hummus passer til alt, og i sidste uge tog jeg endda mig selv i at komme en skefuld i min tomatsuppe. Men ved I hvad? Det smagte herligt, så no regrets?
I øjeblikket har min yndlingsdip dog fået kamp til stregen af noget, man kunne kalde hummusens fancy, luksuriøse tante. En silkeblød og ih-åh så lækker butterbean-dip med artiskokhjerter og små knasende pinjekerner.

Dip til 4 personer
Forberedelse 10 min /I alt 15 min
INGREDIENSER
- 1 dåse butterbeans
- 1 dåse artiskokhjerter eller 1 glas grillede artiskokker i olie (undlad da olivenolie)
- 2 spsk. olivenolie (undlad, hvis du bruger artiskokhjerter i olie)
- 1 dl tahin
- 1 dl vand
- 2 fed hvidløg, presset
- saft af 1/2 - 1 citron
- salt & friskkværnet peber
- 40 g pinjekerner
Dræn butterbeans og artiskokhjerter fra dåserne. Blend det sammen med oliveolie, tahin, vand og hvidløg til en cremet konsistens i en foodprocessor eller lignende køkkenmaskine. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Rist pinjekernerne på en tør pande, og tilsæt dem til dippen (gem lidt til pynt). Kør ganske kort maskinen, så pinjekernerne hakkes groft.
Hæld dippen i en skål, og pynt eksempelvis med ærteskud, et halveret artiskokhjerte, pinjekerner, olivenolie, salt og peber.
Butterbean-dip med artiskokhjerter
Denne butterbean-dip er smagt til med tahin, for at give den en ekstra cremet konsistens og dejlig fedme. Men ellers behøver den ikke andet end en smule citronsaft og et par hvidløgsfed, for at kunne sende smagsløgene mod skyerne. En opskrift der giver lidt variation, hvis du ligesom jeg, næsten altid har hummus i køleskabet.

Hjemmelavet luksus dip til tapas
Synes du, at det er liiidt for mange (og liiidt for dyre) ingredienser at skulle komme i indkøbskurven til en dip, kan du godt spare pinjekernerne væk. De giver dog lige dét ekstra, der tager resultatet til næste niveau. Men om de er en nødvendighed eller ej, afhænger af, hvor meget luksus man trænger til på dagen. Dippen gør sig fremragende som del af et tapasbord, men den smager også herligt med grøntsagsstænger eller på brød. Den anden dag serverede jeg den med laks og en frisk quinoasalat, og dér var lykken altså gjort, så det kan bestemt anbefales.TIP: Prøv også min opskrift på en hvid bønnedip med grana padano og ristet hvidløg eller bruschetta - to herligheder der også passer perfekt til tapasbordet



Flere opskrifter på cremede dips:
- Haydari
- Grøn gudindedressing /Vegansk cashew-dip
- Cremet og autentisk hummus
- Nem hjemmelavet aïoli
- Hjemmelavet grøn pesto
