Bruschetta opskrifter og ideer

Bruschetta er en skøn servering, man aldrig går galt i byen med. De små brød med toppings er fantastiske til forret eller som en lille hapser til velkomstdrinken, når gæsterne ankommer. Eller som en del af en større tapas-servering med ost, pølse og forskellige delikatesser.

I dette blogpost deler jeg inspiration til forskellige versioner af lækre bruschetta. Du er meget velkommen til også at dele din favorit i kommentarfeltet.

Bruschetta ideer

Bruschetta

 

Bedøm denne ret

Ingredienser

BRØD

  • 1 flüte / baguette

TIL BRØDET, VALGFRIT

  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Skær flüte i skiver, og rist dem enten på grillen eller i ovnen ved 200 grader i cirka 3 minutter. De skal blive sprøde men ikke helt tørre.

Gnid evt. hvidløg i overfladen af de ristede brødskiver, og dryp også gerne med lidt god olivenolie.

Derefter kan du toppe med dine valgte bruschetta-topping.

Servér straks, så brødene forbliver sprøde.

Find flere opskrifter i samme kategori

brød til Bruschetta

 

Opskrifter på bruschetta

Bruschetta opskrifter kan laves i mange varianter alt efter smag og sæson. De små brød med toppings er en fremragende måde trylle årstidens råvarer om til en lille hapser. Asparges til foråret, solmodne tomater om sommeren, svampe om efteråret, rodfrugter om vinteren. Serveret på små sprøde brød og nydt som en lille forret eller snack inden middagen.

Hvad er bruschetta?

Bruschetta er en klassisk italiensk servering, der typisk servers som en “antipasto”. Antipasto betyder “inden middagen”, og bruschetta kan derfor ses som en tradition italiensk forret eller snack, der ofte nydes med et god glas vin og dejligt selskab.

 

Bruschetta antipasto

En antipasto består gerne af flere små serveringer. Eksempelvis lidt italiensk ost, oliven, skinke, foccaciabrød og olivenolie at dyppe i. Og så er de fine bruschettabrød, der laves i alverdens forskellige udgaver med lækre toppings en hyppig servering.

I vores hjem serverer vi også sommetider italiensk antipasto som et helt “tapasmåltid”. Her slår vi forret og hovedret sammen og nyder en masse små retter, som vi kan dele, nyde og nippe til i timevis. På menuen kunne der eksempelvis være ost, pølse/skinke,  pesto, langtidsbagte tomater, polentafritter og en grøn salat som denne fennikelsalat med rucola og parmesan. Og naturligvis nogle lækre bruschetta, hvor vi varierer toppings efter sæson.

 

idéer til bruschetta

 

Mine bedste bruschetta opskrifter

Bruschetta består af en base af ristet brød. Ofte en form for italiensk flüte eller hvad man i Frankrig kalder baguette. Du vil også sagtens kunne bruge et andet brød såsom et hjemmebagt surdejsbrød. Det vigtigste er, at brødet ikke skal være helt nybagt. Faktisk skal det helt være daggammelt og lidt tørt, så det kan ristes helt sprødt og suge masser af smag fra toppingen til sig.

Når brødet er blevet ristet, kan man vælge at toppe det med hvidløg og/eller olivenolie. Det afhænger af, hvilke toppings, der ellers skal på brødet. Laver du eksempelvis den helt klassiske udgave med tomat, vil jeg anbefale dig at “rive”/gnide lidt frisk hvidløg på det sprøde brød for en skøn smag. Et dryp af en god olivenolie, går man heller aldrig galt i byen med, og så er det ellers bare at være kreativ med diverse toppings.

Mine tre yndlingsversioner af bruschetta er: 

Flere bruschetta opskrifter er:

  • Frisk mozzarella og tomater
  • Parma eller serranoskinke og mozzarellaost
  • Bagte rødbeder med balsamico glace
  • Ristede gulerødder med rosmarin og feta
  • Mascarpone og bagte kartofler
  • Stegte auberginer og parmesan

 

bruschetta med gedeost

 
bruschetta med tomat

bruschetta svampe cover

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar