Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Efterårssalat med græskar og sprøde kikærter

Denne efterårssalat med græskar og sprøde kikærter er skøn som en let måltidssalat eller overdådigt tilbehør til aftensmaden. Salaten med bagt græskar får et mellemøstligt twist når man bruger kikærter, feta, mynte og granatæble – en skøn kombination, der giver masser af smag.

Efterårssalat med græskar og sprøde kikærter

til 3-4 personer

Forberedelse 15 min /I alt 45 min

INGREDIENSER
  • 1 hokkaidogræskar eller 500 g sød kartoffel
  • Skal- og saft af 1/2 citron
  • 1 + 1 spsk. olivenolie
  • 2 dåser kikærter (480 g drænet vægt)
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 150-200 g fetaost
  • Kerner fra 1/2 granatæble
  • 1 håndfuld mynte
  • Salt og friskkværnet peber

Tænd ovnen på 175 grader.
Skyl og skrub græskarret (du behøver ikke fjerne skallen). Halvér det, og fjern kernerne. Skær kødet i tern på cirka 1,5 x 1,5 cm, og fordel dem på en beklædt bageplade. Riv citronskal over, dryp med 1 spsk. olivenolie, og drys let med salt, inden du vender godt rundt i græskarternene, så det hele fordeler sig. Husk, at feta er salt, så du skal spare på saltet på ternene.
Skyl kikærterne i en sigte, og hæld dem over på et rent viskestykke, så du kan duppe dem tørre, inden de fordeles på en beklædt bageplade. Dryp 1 spsk. olivenolie over kikærterne, drys med hvidløgspulver samt en smule salt, og vend rundt. Bag kikærter og græskartern i ovnen i 30 minutter, indtil kikærterne er sprøde, og græskarternene er møre og gyldne i overfladen.
Kom kikærter og græskartern i en skål, pres citronssaften over, og kværn let med peber. Tilsæt granatæblekerner og grofthakket mynte til skålen og smuldr feta over, inden du vender det hele rundt. Servér salaten straks, gerne med en frisk grøn salat, imens kikærterne stadig er sprøde.

salat med bagt græskar, kikærter, granatæble, feta og mynte


En skøn, grøn efterårssalat

Denne efterårssalat med græskar og sprøde kikærter er virkelig en go-to herhjemme. Vi laver ofte en stor portion, da den både kan serveres som tilbehør til aftensmaden og så som et let frokostmåltid dagen efter. Salaten passer til det meste og kan derfor både bruges som tilbehør til kød, falafler eller lignende. Hvis du bruger den som tilbehør kan du også putte lidt rucola i, så salaten bliver mindre tung. Det smager også skønt!

Salaten kan sagtens laves året rundt og hvis du ikke kan finde hokkaido græskar kan man sagtens bruge søde kartofler eller andre lækre rodfrugter i stedet.

 

TIP: find også andre skønne efterårsopskrifter lige her

 

efterårssalat med bagt græskar og sprøde kikærter


Opskrift på efterårssalat med græskar og sprøde kikærter

Græskar er uden tvivl en af mine yndlingsråvarer i efterårsmånederne. Her bager jeg hokkaido græskar og kikærter i ovnen og giver salaten et mellemøstligt twist ved at tilsætte granatæblekerner, mynte og feta. Det gør salaten til fremragende tilbehør til eksempelvis hummus og falafel. Den kan dog også sagtens serveres til lam, kylling – som disse skønne kyllingspyd med halloumi – eller for sig selv til en let frokost.

Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften!

 

TIP: prøv også min spinatsalat med avokado og figner eller rødbedesalat med feta

 

salat med bagt græskar, kikærter, granatæble, feta og mynte

 

efterårssalat

 

salat med græskar, mynte, granatæble, kikærter og feta