Kyllingespyd med halloumi
Disse kyllingespyd med halloumi er et hit hos både voksne og børn – og I nok kan se på billedet 🙂 De er let krydrede med en frisk smag af citron og spidskommen. Og så tilføjer den gyldne, sprøde halloumiost et helt uimodståeligt element!
Spydene er gode til aftensmad, men jeg kan også anbefale dem til frokost med på madpakken, da de snildt kan servere kolde.
Opskriften er meget simpel – særligt hvis du marinerer kyllingen dagen for inden. Her vendes den i en enkel marinade af olivenolie, citronskal og saft, honning og spidskommmen. Til sammen giver den en skøn smag og samtidig gør det kyllingekødet mere mørt og lækkert.
TIP: Prøv også min opskrift på kyllingespyd med BBQ-marinade eller kebabspyd af lam eller veganske kebabspyd eller laksesatay spyd.
Halloumi spyd
Halloumi er en cypriotisk grillost, der også kaldes “ostens bacon”? Dét er der en god grund til, for den salte smag tilføjer straks masser af umami til retter.
Et ekstra bonus ved halloumiosten er, at den har et højt proteinindhold. Dermed kan man bruge den til at skure lidt ned for kødindtaget. Både ved at bruge dem som et alternativ til kød eller ved at bruge en mindre mængde, som det er tilfældet ved disse lækre spyd.
TIP: Prøv også grillspyd med halloumi eller hummusfad med halloumi eller vafler med halloumi.