Kyllingespyd med halloumi

Disse spyd smager ganske vidunderligt! Kyllingespyd er generelt et hit, men tilsat halloumi bliver de pludselig taget til nye højder!

Hvis du endnu ikke har smagt halloumi, er her en god anledning. Halloumi er en grillost, der er fast, salt og sej i konsistensen. Når den tilberedes bliver den sprød og gylden, og det smager virkelig lækkert.

kyllingespyd med halloumi

Kyllingespyd med halloumi

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 40 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 25 min

Ingredienser

Kyllingespyd

  • 400 g kyllingebrystfilet
  • 250 g halloumi grillspyd

Marinade

  • saft og skal af 1 citron
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Marinade

Bland citronsaft og citronskal, olivenolie, honning, spidskommen, salt og peber i en skål.

Skær kyllingekødet og halloumi i tern, og vend dem i marinaden. Lad det stå og marinere i mindst 30 minutter – dog gerne op til 24 timer.

Tænd ovnen på 200°. Sæt skiftevis kyllinge- og halloumi-tern på spyd, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag spyddene i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne, og kødet er gennemstegt.

Jeg kan også anbefale dig at tilberede spydene på grillen.

Find flere opskrifter i samme kategori

kyllingespyd med halloumi

 

Kyllingespyd med halloumi

Disse kyllingespyd med halloumi er et hit hos både voksne og børn – og I nok kan se på billedet 🙂 De er let krydrede med en frisk smag af citron og spidskommen. Og så tilføjer den gyldne, sprøde halloumiost et helt uimodståeligt element!

Spydene er gode til aftensmad, men jeg kan også anbefale dem til frokost med på madpakken, da de snildt kan servere kolde.

Opskriften er meget simpel – særligt hvis du marinerer kyllingen dagen for inden. Her vendes den i en enkel marinade af olivenolie, citronskal og saft, honning og spidskommmen. Til sammen giver den en skøn smag og samtidig gør det kyllingekødet mere mørt og lækkert.

 

TIP: Prøv også min opskrift på kyllingespyd med BBQ-marinade eller kebabspyd af lam eller veganske kebabspyd eller laksesatay spyd.

 

kyllingespyd med halloumi

Halloumi spyd

Halloumi er en cypriotisk grillost, der også kaldes “ostens bacon”? Dét er der en god grund til, for den salte smag tilføjer straks masser af umami til retter.

Et ekstra bonus ved halloumiosten er, at den har et højt proteinindhold. Dermed kan man bruge den til at skure lidt ned for kødindtaget. Både ved at bruge dem som et alternativ til kød eller ved at bruge en mindre mængde, som det er tilfældet ved disse lækre spyd.

 

TIP: Prøv også grillspyd med halloumi eller hummusfad med halloumi eller vafler med halloumi. 

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar