-
Link kopieret
Fiskefilet
Det er utrolig nemt at lave en hjemmelavet fiskefilet. Og det smager 100 gange bedre, end dem, du kan købe på frost!
Fiskefiletterne er et must til julefrokosten, men de kan og bør nydes året rundt. Servér dem gerne med hjemmelavet rugbrød og en god, hjemmelavet remoulade.

til 4 personer
Forberedelse 10 min /I alt 15 min
INGREDIENSER
- 4 rødspættefileter
- 3 spsk. fuldkornsmel eller hvedemel
- 1 æg
- 1 dl rasp
- salt & friskkværnet peber
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. olivenolie
Klargør tre dybe tallerkener med følgende: en med mel, en med sammenpisket æg og en med med en blanding af rasp, salt og peber.
Vend først rødspættefileter i tallerkenen med mel, herefter i sammenpisket æg og til sidst i rapsblandingen.
Steg de panerede fisk på en pande i rigeligt smør og olie, til de er flot gyldne.
Servér eksempelvis dine fiskefiletter med ristet rugbrød og hjemmelavet remoulade, pyntet med citronskiver og persille.


Opskrift på hjemmelavet fiskefilet
Fiskefilet med en sprød, gylden panering smager så lukus-lækkert! For mig er det en ret fuld med barndomsnostalgi, serveret med rugbrød, et dryp citronsaft og remoulade. Hjemmelavede fiskefileter stegt i smør er noget helt andet, end de friturestegte af slagsen, man får serveret de fleste steder. Her vendes rødspættefileterne i mel, salt og peber, dernæst i æg og tilsidst i rasp. Og så steges de smukt gyldne og perfekt sprøde i en blanding af smør og olie. Jeg laver mine fiskefiletter med fuldkornsmel og rasp. Du kan sagtens vælge at bruge helt almindeligt hvedemel, men jeg synes, at fuldkornsmelet giver paneringen en virkslig god smag og at det er lækkert med en mere grov konsistens. Og så skruer det jo også lidt sundhedsværdien en my op :-)TIP: Prøv også min opskrift på vegansk "fiske"filet også kaldet krigsfisk af pastinak

Hjemmelavet fiskefilet med remoulade
Nu hvor du alligevel vil give dig i kast med at lave dine egne fiskefileter fra bunden, må du også forsøge dig med en hjemmelavet remoulade. Som det oftest er med hjemmelavet mad, smager det bare en bedre end den købte version. Og det gælder altså både fiskefilet og remoulade! Det samme med rugbrød for deen sag skyld! Min opskrift på hjemmelavet remoulade til din fiskefilet, finder du lige her. Længden på ingredienslisten, kan måske virke lidt uoverskueligt Men frygt ikke! Så snart du har alt i køleskabet, tager det vitterligt ikke mere en 5-10 minutter at bikse sammen.Hvilken fisk til fiskefilet?
Du kan bruge flere forskellige typer fisk til din panerede fiskefilet. Jeg foretrækker rødspætte, men sej og skrubbe er også lækkert. Rødspættefiletter fåes i forskellige størrelser, og du kan både finde dem ferske og frosne. Alt kan bruges - det kommer helt an på, hvad du foretrækker og kan få fingrene i.
