Smørrebrød

bræt med smørrebrød opskrifter

Smørrebrød er en dansk klassiker. De højtbelagte rugbrødsmadder har jeg fået serveret til utallige familiesammenkomster, og de er jo et must til både jule- og påskefrokost.

Jeg holder af at lave varianter af klassiske kombinationer men give dem et moderne twist. På den måde er der både noget for alle generationer. Hvis du har lyst, kan du også tilføje nogle enkelte avocadomad, så der også er noget til de, som ikke lige er fan af klassiske pålægskombinationer.

Hvis du vil lave ekstra lækre madder, vil jeg anbefale dig at prøve min opskrift på hjemmelavet rugbrød. Og så er det ellers bare at være kreativ med toppingen!

Inspiration til smørrebrød bræt

Jeg synes, det ser enormt dekorativt ud at anrette brødene på et stort bræt. Det kan sættes midt på bordet eller serveres som en del af en buffet.

luksus smørrebrød

 

Opskrifter på smørrebrød

Nedenfor har jeg samlet opskrifterne på fire lækre smørrebrød. Her er der lidt for enhver smag, og de er alle utrolig nemme både at forberede og anrette.

 

Smørrebrød med roastbeef

Et smørrebrød med roastbeef laver jeg på rugbrød, toppet med salat, roastbeef, remoulade og saltede mandler. Mandlerne kan du snildt erstatte med ristede løg for en helt klassisk variant.

Jeg vil anbefale dig at lave hjemmelavet roastbeef, hvis du har tid og overskud, med denne opskrift. Det er drøn nemt, og kan forberedes dagen forinden. Derudover laver jeg altid min hjemmelavede remoulade, der både smager og syner bedre end den variant, man finder på tube.

Find min opskrift med roastbeef her.

rugbrød med roastbeef og hjemmelavet remoulade

moderne roastbeef mad


Smørrebrød med sild og karrysalat

En mad med sild og karrysalat slår aldrig fejl! Det er simpelthen et must til det kolde bord, både jul og påske.

Silden køber jeg, men karrysalat laver jeg altid fra bunden. Det smager hundrede gange bedre end færdigvarianterne, og heldigvis er det drøn nemt at røre sammen.

Find min opskrift på hjemmelavet karrysalat her.

sild og karrysalat

karrysalat

Smørrebrød med laks og rejer

Kombinationen af laks og rejer slår aldrig fejl. Hvad end det er på et stjerneskud på en varm sommerdag eller til vinterens julefrokost.

Til denne mad med laks og rejer kan du enten bruge neutral koldrøget laks eller gravad laks. Jeg topper desuden med en lækker dildcreme, rejer og syltede rødløg.

Find min opskrift med laks og rejer her

smørrebrød med laks

smørrebrød med laks og rejer

 

Smørrebrød med røget mørbrad og røræg

Røget mørbrad er utrolig mørt og magert kød – et rigtig luksus pålæg. Når man topper det magre kød med cremede røræg og et generøst drys purløg, får man en stjernegod kombination.

Jeg vil klart anbefale dig at købe et helt stykke røget mørbrad fremfor i skiver. Det ser både flottere ud og smager også bedre, når man selv skærer tykkere skiver.

Find min opskrift med røget mørbrad og røræg her.

røget mørbrad og røræg

rugbrød med røget mørbrad og røræg

 

Tips til de bedste smørrebrød

  • Husk pynten! Et drys krydderurter, syltede rødløg og/eller lidt kværnet sort peber kan gøre underværker for udseendet af dine smørrebrød
  • Vælg kvalitetsrugbrød. Her kan det ikke betale sig at spare, for et godt hjemmebagt/bragt rugbrød gør underværker for hele smagsoplevelsen.
  • Udgå stress ved at forberede pålæg til dine smørrebrød dagen forinden. Smør dog først brødene umiddelbart inden servering, så de er helt friske.

 

fiskefilet med hjemmelavet remoulade

Flere idéer til hjemmelavet smørrebrød

Smørrebrød kan laves i alverdens forskellige versioner, og opskrifterne i dette blogpost er nogle af mine favoritter blandt klassikerne. Jeg vil også anbefale dig at toppe med fiskefilet, laksemousse, fiskefrikadeller og flæskesteg:

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar