Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Fyldte grillede porrer

Det lyder måske skørt at grille porrer, men stol på mig – det er en af mine yndlingsopskrifter, til når der skal tændes op i grillen!

Fyldte grillede porrer

Tilbehør til 4 personer personer

Forberedelse 10 min /I alt 20 min

INGREDIENSER
  • 4 porrer
  • 1⁄2 dl græskarkerner
  • 2 spsk. kapers
  • Skal af 1⁄2 citron
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld oregano
  • 1 lille rødløg
  • Salt & friskkværnet peber

Fjern rødderne og de yderste grove blade fra porrerne, og skær et snit i toppen af dem på langs, så du kan rengøre dem for jord under rindende vand.

Læg porrerne på grillen ved meget høj varme, og vend dem hvert andet minut, indtil de er helt sorte. Lad de grillede porrer køle en smule af, så du ikke brænder dig på dem.

Rist græskarkernerne let på en tør pande. Hak kapersene groft, og bland dem sammen med græskarkerner, olivenolie, citronsaft og -skal i en skål. Hak oregano og rødløg fint, og tilsæt det til blandingen.

Skær nu et dybt snit i hver grillet porre, og brug en ske til at fjerne al kødet. Hak kødet groft, og bland det godt sammen med de andre ingredienser i skålen, inden det igen fyldes i porrerne. Servér de fyldte grillede porrer straks, imens de stadig er lune.

grillede porrer

Grillede porrer

De grillede porrer er en skøn sommeropskrift fra min kogebog Skønne salater & vidunderligt tilbehør. Porrerne får en helt anden helt ny og anderledes karakter, end vi er vant til, når vi oplever dem i tærter og supper.

De rustikke grillede porrer grilles, til de er helt sorte, og de overrasker, så snart man åbner op for deres møre, søde og milde indre. Kødet fra porrerne hakkes og blandes med en syrlig blanding af kapers, citron, oregano, rødløg og græskarkerner. Det giver både knas og bid og skaber et modspil, der er helt exceptionelt. Det er virkelig en af de opskrifter, der skal opleves. Næsten enhver jeg har serveret dem for har været blæst bagover! Særligt fordi porrer er en af de grøntsager, man ikke liiige får særlig tit – ofte kun som en smule topping til suppe. Så hvad med at give dem en ny chance? Opskriften er intet mindre end perfekt, når man har lyst til at prøve noget nyt, anderledes og måske endda grænsende til gastronomisk…

 

 

Inspiration til din grill menu

I dette blogpost kan du finde mere inspiration til sammensætte den perfekte grill menu. Jeg vil særligt anbefale dig at prøve disse skønne opskrifter: