Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Fyldte søde kartofler med pesto kyllingesalat

Bagte søde kartofler smager virkelig skønt og ret anderledes end en klassisk bagt kartoffel. Når søde kartofler bages hele i ovnen, bliver de helt møre og sødmefulde, og skallen herligt sprød.

Her fylder jeg de bagte søde kartofler med en vidunderlig kyllingesalat med pesto og ricotta.

Fyldte søde kartofler med pesto kyllingesalat

Hovedret til 4 personer personer
Forberedelse 20 min /I alt 1 t 20 min
INGREDIENSER

  • Bagte søde kartofler

  • 4 store søde kartofler
  • Pesto kyllingesalat

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 2 tsk. salt
  • ½ l vand
  • 50 g solsikkekerner
  • 1 håndfuld basilikum
  • 250 g ricotta
  • 1 dl grøn pesto, gerne hjemmelavet
  • skal og saft af ½ citron
  • salt & friskkværnet peber
  • Endvidere

  • 1 bakke rucolasalat
Bagte søde kartofler

Tænd ovnen på 200°. Prik huller i de søde kartofler med en gaffel. Placér dem på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 45-60 minutter, til kartoflerne er helt møre.

Kyllingesalat

Pil løg og hvidløg, og skær dem i grove skiver. Læg dem i en gryde med laurbærblade, peberkorn, salt og vand, og bring gryden i kog. Del kyllingefileterne i 3 dele på langs, og lad dem simre i gryden i 10 minutter, inden de tages op. Skær et snit i den tykkeste filet, og tjek, at den er netop gennemkogt. Lad kyllingefileterne køle helt af, og riv kødet fra hinanden.

Rist solsikkekerner på en tør pande. Hak basilikum fint. Rør trevlet kyllingekød med solsikkekerner, basilikum, ricotta, grøn pesto, citronsaft og -skal. Smag til med salt og peber.

Servering

Skær et snit i de søde kartofler, og fyld dem med kyllingesalaten. Servér med rucola og frisk basilikum

Fyldte søde kartofler

Søde kartofler med fyldt

Fyldte søde kartofler er utrolig neme at lave. De laves nærmest præcist som almindelige bagte kartofler, men spørger du mig, er de 100 gange mere lækre! Det eneste, du skal gøre, er at prikke dem med en gaffel, og derefter skal de blot hygge sig i ovnen i en lille time, indtil de er helt møre. Hele bagte søde kartofler kan bruges både i det salte og det søde køkken. Prøv eksempelvis denne opskrift med lækkert mexi-fyld. Eller prøv dem til morgenmad eller dessert fyldt med med græsk yoghurt, granola og ahornsirup. Jeg elsker også at servere fyldte søde kartofler helt simpelt med koldt smør og havsalt.  

TIP: Prøv også min opskrift på en klassisk cæsar salat eller fyldt kylling med mozzarella eller rød pesto

 

Kyllingesalat med pesto og ricotta

Her fylder jeg søde kartoflerne med en vidunderlig kyllingesalat med grøn pesto og ricotta. Smagen af pocheret, trevlet kylling rørt med cremet, mild ricotta og en smagfuld pesto matcher søde kartoflerne perfekt. Og alt efter hvilken pesto, du vælger, kan du nemt variere opskriften.  

TIP: Prøv også kyllingesalaten i disse grønne kyllingewraps

  Fyldte søde kartofler

Prøv andre opskrifter med søde kartofler

  1. Mexi-fyldte søde kartofler
  2. Dampet torsk med søde kartofler & feta
  3. Laks med pesto crust
  4. Veganske mexi bøffer med søde kartofler
  5. Tærte med søde kartofler, kylling & chorizo