Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Harissa-marinerede kyllingelår

Denne opskrift på harissa-marinerede kyllingelår er skøn hverdagsmad med masser af smag! Marinaden giver et diskret chili-kick til de saftige kyllingelår. Man bliver gang på gang overrasket over, hvor simpelt det kan være at give kyllingdet ekstra, når man hiver denne opskrift frem! Servér medhummusog enmarrokansk gulerodssalat for det lækreste måltid.

Harissa-marinerede kyllingelår

Hovedret til 4 personer

Forberedelse 10 min /I alt 30 min

INGREDIENSER
  • 700 g kyllingelår
  • 1 spsk. harissa
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. friskrevet muskatnød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • Servér med

  • hummus
  • marrokansk gulerodssalat

Rør harissa sammen med honning, olivenolie, koriander, spidskommen, revet muskatnød, pressede hvidløg og salt. Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle, og smør dem grundigt ind i marinaden. Sæt derefter kyllingen i køleskabet, og lad lårene marinere i minimum 30 minutter, dog gerne længere, eksempelvis natten over. Tænd ovnen på 175°, og fordel de marinerede kyllingelår på en beklædt bageplade. Sæt bagepladen i ovnen i 15-20 minutter, indtil lårene er gennemstegte og flot gyldne.

Harissa-marinerede kyllingelår

Harissa er en chilisauce, der bruges i mange opskrifter i blandt andet Marokko og Tunesien. Saucen er den knap så hemmelige ingrediens i marinaden til disse harissa-marinerede kyllingelår. Den er med til at give smag og et diskret chili-kick til de saftige kyllingelår. I kan finde harissa på glas eller dåse hos mellemøstlige købmænd, og for nyligt er mærket Al’Fez begyndt at lave en variant, der kan findes i de fleste større supermarkeder. Sådan et lille glas er guld værd til at give smag til alt fra dips og dressinger til gryderetter og marinader. Det kan jeg kun anbefale at investere i!

 


Marrokansk gulerodssalat

Den harissa-marinerede kylling passer perfekt sammen med denne fantastiske marrokanske gulerodssalat, som I kan se på billederne. Salaten er dejlig alsidig og går godt til alt fra falafler til kebabspyd, men en kombination, der særligt hitter, er når den bliver serveret med cremet hummus og spicy, krydret kylling – præcis som denne opskrift. Hvis I har mod på det, så kan det anbefales at lave hjemmelavet hummus til. Det er super nemt og meget billigere at lave hummus selv – så hvis I har lyst, så kan I finde opskriften lige her.

 

 

 

Flere opskrifter på mellemøstlige retter: