Mellemøstlig moussaka
Opskriften på mellemøstlig moussaka har jeg udviklet med inspiration fra et måltid, vi fik serveret i Berlin. Jeg MÅTTE bare finde ud af, hvordan jeg genskabte den fantastiske kombination, så da jeg kom hjem til Århus igen, gik jeg fluks i gang i køkkenet.
Heldigvis lykkedes det mig, og jeg siger jer: Det smager SÅ godt! Og så er det tilmed super nemt at lave: Auberginerne skal bages hele i ovnen, inden de flækkes og fyldes med en krydret kødsauce af lam. Dernæst toppes herligheden med en blanding af tahin, yoghurt og æg, der sætter sig og bliver sprød og samtidig cremet, når fadet bager færdigt i ovnen.
TIP: Prøv også min opskrift på mellemøstlig shakshuka eller en indisk lammegryde med søde kartofler.
Kødsauce af lam med mange krydderier
Jeg fylder de bagte auberginer med en kødsauce af lam smagt til med en masse mellemøstlige krydderier. Jeg elsker smager af lam, men synes du, den er for kraftig, kan du sagtens brug en blanding af kalv og lam eller blot erstatte det med hakket oksekød.
Familievenlig festmad
Jeg serverede retten til min fødselsdag for hele familien, og den hittede hele vejen rundt om bordet hos alle tre generationer. De bagte auberginer er super nemme at lave i forvejen, og det samme gælder kødsaucen, og så er det bare at sætte fadet i ovnen, når gæsterne banker på døren.
Jeg serverede retten med grøn salat og forskellige dips såsom hummus og haydari samt sprøde pitabrød. Det var super-super nem mad til mange og virkelig velsmagende. Jeg kan også varmt anbefale min kikærtesalat med aubergine eller en auberginesalat med gedeost, der vil passe perfekt til retten, hvis du har nogle auberginer til overs.
Find flere opskrifter på mellemøstlig inspireret aftensmad:
Kefta Mkaouara – Lammekødboller og æg i tomatsauce
Blomkålssuppe med dild-olie & dukkah
Linsegryde med tahin & syltet fennikel
Ristede gulerødder med quinoa, dukkah & labne
Humshuka – Shakshuka på bund af hummus