Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Pekan-skildpadder med karamel

De her små pekan-skildpadder er den lækreste lille hapser og det hyggeligste konfekt at trylle frem. Så hvis du ikke jubler over marcipan, men stadig gerne vil hygge med at lave lækkert konfekt i juletiden (eller resten af året) så er denne opskrift perfekt! Og det bedste af det hele: selvom de smager som en lækker syndig snack, så er skildpadderne til den sunde side.

Pekan-skildpadder med karamel

Ingredienser til 15 skildpadder

INGREDIENSER
  • 100 g bløde dadler, udstenede
  • 2 spsk. kokosolie, stuetemperatur
  • 1 nip salt
  • 75 g mørk chokolade
  • 75 g pekannødder

Kom udstenede dadler, kokosolie og salt i en foodprocessor, og kør, indtil det bliver til en helt glat, tyk karamel. Stil dadelkaramellen i køleskabet i 1 time, så den bliver gennemkolde og stivner let.

 

Rist pekannødderne på en tør pande, indtil de begynder at dufte. Pas på, de ikke bliver brændte.

 

Placér derefter nødderne sammen i grupper af tre som trekløvere på et stykke bagepapir. Rul små kugler af dadelkaramellen, og pres karamelkuglerne ned i midten af hver samling af pekannødder, så skildpadderne får et hoved og to ben.

 

Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad, og dryp chokolade over skildpaddernes karamel-skjold med en ske. Lad chokoladen stivne, og vend derefter skildpadderne om, så du kan pensle bunden med chokolade. Lad igen chokoladen stivne, og opbevar derefter dine skildpadder i køleskabet indtil servering.

Julekonfekt med karamel og chokolade

De her pekan-skildpadder smager intet mindre end herligt! De laves af en sund dadelkaramel, pekannødder og mørk chokolade - simpelt men så godt. Opskriften her kommer fra min kogebog Fabelagtige fristelserDet er opskriften på de sødeste, uimodståelige, karamelfyldte pekan-skildpadder. Skildpadderne er helt perfekte som alternativ julekonfekt til dig, der ikke kan lide marcipan eller blot leder efter en lidt sundere opskrift. Skildpadderne er tilmed simple at lave (jeg kan forestille mig, at børn vil elske at være med), og imponerer altid, når de serveres.  

Pekan-skildpadder: sund julekonfekt

Jeg laver næsten altid de her pekan-skildpadder som julekonfekt. Det er den lækreste søde hapser, der giver lidt variation til den klassiske konfekt med nougat og marcipan. Og så er de tilmed til den sunde side, hvilket man bestemt ikke klager over i den søde juletid - særligt når det ikke kan smages! Skildpadderne sødes nemlig naturligt med dadler i en lækker dadelkaramel og smager faktisk bedst med en helt mørk chokolade (efter min smag). De er så lækre - og ikke alt for julet til - at man sagtens kan lave dem året rundt!  

TIP: Prøv også mine andre sundere søde sager i juletiden såsom dadelkonfekt, sundere pebernødder eller måske havregrynskugler med dadler?