Dadelkaramel opskrift
Denne opskrift på dadelkaramel giver den lækreste, cremede karamel. Den smager vidunderligt som smørrelse på brød (lidt som karameludgaven af nutella), oven på havregrød, chiagrød eller klatkager af havregrød. Det er så smart lige at have et glas dadelkaramel i køleskabet. Så kan man på et øjeblik kan tilføje karamelsødme morgenens yoghurt, til smoothies eller bagværk og alle steder, man normalt ville bruge sirup eller honning.
Jeg tilsætte kokosolie eller smør til min dadelkaramel, da det giver en endnu mere cremet konsistens og en smag a la flødekaramel. Derudover tilsætter jeg også en smule citronsaft. Det virker måske underligt, men bare rolig – karamellen kommer ikke til at smage af citron! Derimod gør det blot din dadelkaramel endnu mere sød og velsmagende, da det balancerer smagen.
Du kan smage din sirup til med dine yndlingskrydderier såsom kardemomme og kanel. Prøv også at tilsætte lidt kakaopulver for at lave en dejlig chokoladekaramel. Jeg tilsætter altid havsalt til min, da jeg synes, det klæder dadlernes karamelsmag.
Nem hjemmelavet dadelkaramel
Dadelsirup er enormt nem og hurtig at lave, så længe man har en god blender eller foodprocessor. Du kan også bruge en minihakker. Jeg bare vil ikke anbefale dig at bruge en stavblender, for det kan hurtigt sætte sig fast og svine gevaldigt.
Hvis du ikke har nogen køkkenmaskine, kan du koge din dadelkaramel i stedet, ligesom jeg gør i opskriften på min islagkage med dadelkaramel. Det giver en endnu mere intens karamelsmag. Når dadlerne koges, bliver de så bløde, at man kan nøjes med at mose dem med en grydeske.
Sødt sundt med dadler
De søde og karamelagtige dadler er i det hele taget en fantastisk måde at tilfredsstille den søde tand på en naturlig måde. Jeg tilsætter ofte en håndfuld til mine kager og desserter i stedet for raffineret sukker.
Her på bloggen kan du finde mange opskrifter med dadler. Jeg kan særligt anbefale dig min opskrift på bananbrød eller bananmuffins, hvor dadlerne sammen med modne bananer giver den dejligste søde smag til bagværket. Prøv også min gulerodsmuffins sødet med dadler eller müslibarer med dadler og tahin.