ANNONCE

Dadelkonfekt

Dadelkonfekt er et fast indslag hjemme hos os i julen. Den herlige konfekt af saftige, søde dadler er utrolig nem at lave, men hapserne forsvinder altid om noget af det første i slikskålen.

Opskriften er simpel: Dadler fyldt med marcipan, beklædt med mørk chokolade. Det indbyder til, at du kan være kreativ og lave dine egne smagsvariationer. Find tips og idéer hertil under opskriften.

Dadelkonfekt

Dadelkonfekt

 

Bedøm denne ret

Konfekt til 15-30 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 10 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 15 medjool dadler eller 30 "juicy dates"
  • 50 g marcipan
  • 150 g mørk chokolade
  • Gulvglitter til pynt

Fremgangsmåde

Skær et snit i dadlerne, og fjern stenene.

Skær marcipan i små aflange tern. Placér dem i dadlerne i stedet for stenen, og luk dadlen omkring marcipanen med et let tryk.

Hak chokoladen meget fint. Kom den ene halvdel af chokoladen i en skål. Smelt forsigtigt og langsomt den anden halvdel af chokoladen over et vandbad. Kom den smeltede chokolade over den hakkede chokolade, og rør rundt, så al chokoladen smelter.

Dyp de fyldte dadler i chokolade. Placér dem på et stykke bagepapir, og lad chokoladen stivne, inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Dadelkonfekt med marcipan og chokolade

fyldte dadler

 

Opskrift på nem dadelkonfekt med marcipan

Dadelkonfekt er en klassisk opskrift, som er at finde i mange konfektskåle i decembermåned. Sådan er det også i min familie – særligt fordi, det er min fars store favorit. Som barn forstod jeg ikke helt hans begejstring, for jeg ville helst spise flødekarmeller og vaniljekranse i lange baner. Men i dag forstå jeg til fulde kærligheden til den vidunderlige dadelkonfekt.

Dadler er en delikatesse, som særligt nydes i december måned. Her kan vi ikke spise mange friske frugter, og derfor er tørrede frugter som dadler en favorit. Dadler smager sødt og nærmest helt karamelagtigt, og derfor er de vidunderlige at bruge til at lave konfekt. Fyldt med marcipan eller andre lækkerier og dyppet i smeltet chokolade.

 

TIP: Prøv også at bruge dadler til at lave sunde romkugler eller øllebrødstrøfler.

 

ingredienser til dadelkonfekt

 

Fyldte dadler

Fyldte dadler kan laves på mange forskellige måder. Min favorit af dadelkonfekt er den helt klassiske variant med marcipan og mørk chokolade, men her får du en række andre gode idéer:

  • Fyld med peanutbutter og en peanuts og dyp med mørk chokolade. Det smager som snickers!
  • Ælt likør, rom eller whiskey ind i marcipanen, inden den fyldes i dadlerne.
  • Tilsæt revet appelsinskal til marcipanen og pynt hver dadel med lidt appelsinskal eller et stykke kandiseret appelsin.
  • Tilsæt hakkede pistacienødder til marcipanmassen og pynt med en pistacienød på toppen.

 

TIP: Prøv også min opskrift på havregrynskugler med dadler eller dadelkaramel

 

fyldte dadler julekonfekt

fyldte chokolader med marcipan

 

Medjool dadler fra Lidl

De store, smukke dadler, jeg har brugt til denne opskrift, er købt i Lidl. De smager så skønt, også nydt direkte fra kassen. Men det bliver kun bedre, når de forkæles med marcipan og mørk chokolade.

Lidl har en stor juleafdeling i deres butikker, fyldt med julelækkerier, delikatesser og råvarer. Alt, hvad der skal til en velsmagende decembermåned, uden at bugettet sprænger.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar