-
Link kopieret
Kyllingenuggets med cornflakes
Kyllingenuggets med cornflakes er et sandt hverdagshit! Et familiehit, vil jeg faktisk kalde det, for hvem elsker ikke kyllingenuggets? Og BBQ?! Ja, jeg spørger bare.
Her paneres kyllingen i cornflakes, hvilket giver fantastiske, sprøde nuggets. Mine nuggets med cornflakes serverer jeg med ovnbagte kartofler, gnavegrønt og en nem, hjemmelavet BBQ-sauce.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 25 min /I alt 55 min
INGREDIENSER
Kyllingenuggets
- 500 g kyllingebrystfilet
- 150 g cornflakes
- 2 dl majsmel
- 1 tsk. salt
- 2 æg
Ovnbagte kartofler
- 4 bagekartofler
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
Barbecuesauce
- 140 g koncentreret tomatpuré
- 4 spsk. ahornsirup
- 4 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 1 tsk. salt
Til servering
- 1 grønt hovedsalat
- 300 g gulerødder
- 1 agurk
Ovnbagte kartofler
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub kartoflerne, og skær dem i stave. Vend dem med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Kyllingenuggets
Skær kyllingebrystfileter i mundrette stykker. Knus cornflakes i en foodprocessor, eller læg dem i en pose, og knus dem med en kagerulle. Vend kyllingestykkerne i en blanding af majsmel og salt. Vend dem derefter i sammenpisket æg og til sidst i knuste cornflakes. Fordel de panerede nuggets på en ny bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Barbecuesauce
Bland alle ingredienserne sammen, og smag til.
Til servering
Skyl og pluk salaten. Skræl gulerødder, skyl agurk, og skær begge dele i stave. Servér nuggets med ovnbagte kartofler, barbecuesauce, grøntsagsstave og salatblade.
Sunde kyllingenuggets med cornflakes
Kyllingenuggets med cornflakes smager ganske fantastisk! Og så er min opskrift på nuggets tilmed en hel del sundere, end dem du finder på Maccen. Mine nuggets er paneret i cornflakes og majsmel og bagt i ovnen fremfor dyppet i frituren. Og nu må I altså ikke tro, at det gør dem kedelige og tørre! Nej, kødet forbliver saftigt, mens ydersiden bliver så knasende sprød, så man næsten bliver i tvivl om, kyllingebidderne har fået en tur i den gyldne gryde. Det er virkelig en opskrift, man bare MÅ prøve. Også selvom du måske sidder og tænker 'cornflakes'?? Jeg lover, at du kun bliver positivt overrasket!Prøv også: Nuggets paneret i sprøde nachos
Sund opskrift på nuggets med kartofler og BBQ
De små sprøde kyllingehapsere serverer jeg med ovnbagte kartofler og gnavegrønt. Derudover laver jeg en super nem BBQ-sauce, om man kan dyppe både det ene, andet og tredje i. Min opskrift på hjemmelavet barbeque sauce er også en helt del sundere end de købte varianter. Den laves af tomatpuré, der smages til med krydderier og sødes af ahornsirup. En lynhurtig opskrift, der giver købevarianten kamp til stregen.