Frokostsalat med avocado og æg

Denne frokostsalat med avocado og æg er en fantastisk servering, når man har lyst til at udskifte rugbrød med noget grønt, friskt og lækkert.

Salaten laves på en base af frisk grøn salat, der vendes sammen med mættende quinoa og en lyn-hurtig dressing. Tilføj avocado, sprøde bånd af gulerod og smilende æg, og du får en mættende, velsmagende salat, der kan bikses sammen på 6 minutter (tiden det tager at koge et æg).

frokostsalat med avocado og æg

Frokostsalat med avocado og æg

 

Bedøm denne ret

Frokost til 1 personer
forberedelse 6 min / i alt 6 min

Ingredienser

  • 1-2 æg
  • 1 stor håndfuld frisk salat
  • 1 dl kogt quinoa eller andre kerner
  • 1 avocado
  • 1 gulerod
  • 0,5 lille rødløg
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 tsk. æblecidereddike
  • salt og friskkværnet peber.

Fremgangsmåde

Bring vandet i kog, kom æg i og lad det simre i 6-7 minutter, alt efter hvor smilende, du foretrækker dem. Hæld kold vand over.

Skyl salaten, og anret den på en tallerken. Bland kogt quinoa eller en anden rest korn/ris/frø sammen med salaten. Skær avocadoen i skiver, og lav tynde bånd af gulerod med en kartoffelskræller. Skær rødløget i papirstynde skiver, og bland det hele i salaten. Dryp olivenolie og æblecidereddike over, og vend rundt.

Pil æg, og anret det på toppen af salaten. Drys med lidt alt og peber, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

frokostsalat med æg

Opskrift på nem frokostsalat

Denne frokostsalat og variationer heraf nyder jeg flere gange ugentligt. Langt de fleste dage består min frokost nemlig af en stor salat. Fyldt med hvad end, der gemmer sig i køleskabet. Jeg pepper rester fra dagen inden op, og serverer dem i ny, grøn forklædning, så jeg ikke bliver nødsaget til at smide noget i skraldespanden.

At lave min frokostsalat tager mig rundt regnet samme tid, som det tager at lave en toast eller smøre en kedelig rugbrødsmad. Salaterne er aldrig helt ens. Men de har altid det tilfældes, at de mætter dejligt samtidig med, at de er friske og grønne.

TIP: Prøv også min opskrift på cæsar salat med kylling eller græsk linsesalat eller linsesalat med vaniljemarineret mango.

 


frokost måltidssalat

Frokostsalat med avocado og æg

Denne frokostsalat med avocado og æg er et fremragende eksempel på den type salat, der går igen på hjemmekontoret. Den består af frisk salat, der blandes med quinoa eller en anden form for mættende kylhydratkilde. Det kan være kogte kerner af rug eller spelt, brune ris eller nogle kikærter. Gerne noget, der også bidrage med fibre og protein, så salaten mætter godt.

Jeg tilsætter også cremet, lækker avocado og sprøde, tynde bånd af gulerod. Sammen er det med til at gøre salaten velsmagende med både cremede og sprøde elementer. Tilføj lidt olie + eddike som en simpel dressing og et æg på toppen, og så har du en fantastisk simpel og nærende salat, der kan varieres i det uendelige.

 

TIP: Prøv også min opskrift på min opskrift på rugbrødssandwich eller crepe med skinke og ost.

Shop the post

- reklamelinks

7 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar